لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۵

رینا امیری: طالبان تا حقوق همه افغان‌ها را رعایت نکنند عضو جامعه جهانی نمی‌شوند


آرشیف - رئیس الوزرا و شمار دیگر از مقامات طالبان
آرشیف - رئیس الوزرا و شمار دیگر از مقامات طالبان

پس از آن که وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا محدودیت‌های ویزه را برای برخی از مقام‌های طالبان که دختران و زنان را از حقوق اساسی‌شان در افغانستان محروم کردند، اعمال کرد، رینا امیری، نمایندۀ ویژه امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان می‌گوید که حکومت طالبان تا زمانی که حقوق همۀ افغان‌ها به ویژه زنان را رعایت نکند، نمی‌تواند عضو مشروع جامعۀ جهانی شود.

حکومت طالبان بارها گفته است، در چارچوب اسلام به حقوق همۀ مردم افغانستان احترام می‌گذارد.

او در توییتر خود نوشته، طالبان باید بفهمند که بدون رعایت حقوق همۀ افغان‌ها به‌ویژه دختران و زنان، نمی‌توانند عضو جامعۀ جهانی شوند و این یک موضوع اساسی برای حرکت به جلو است.

رینا امیری، نمایندۀ ویژه امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان
رینا امیری، نمایندۀ ویژه امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان

بانو امیری با اشاره به روز جهانی دختر که دیروز بود، گفت که جهان در کنار دختران شجاع افغانستان ایستاده است.

وزارت خارجۀ امریکا نیز گفته است که تحریم‌های جدیدی را بر اعضای کنونی و سابق حکومت طالبان اعمال کرده است. پس از اعمال این تحریم‌ها، محدودیت‌های ویزه بر طالبان اعمال شده است.

وزارت خارجۀ امریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که تحریم‌ها علیه کسانی که دختران و زنان را در افغانستان از حقوق‌شان محروم کرده ‌اند اعمال خواهد شد. اما نامی از آنها نگرفته است.

وزیر امور خارجۀ آمریکا همچنین گفت که طالبان را تحت فشار قرار خواهد داد تا به حقوق همۀ افغان‌ها به ویژه دختران و زنان احترام بگذارند و در کنار دیگر آزادی‌های اساسی، به همه حق تحصیل را بدهند.

در همین حال هیدربار، رئیس بخش زنان دیدبان حقوق بشر، از فشار و تحریم‌ها بر طالبان استقبال می‌کند و می‌گوید که این فشارها و تحریم‌ها این پیام را به طالبان می‌دهد که نقض حقوق بشر دیگر قابل قبول نیست: "این به گونۀ کلی یک خبر خوب است و وظیفۀ هر کشور است که پیام روشنی را به طالبان ارسال کند که نقض حقوق بشر قابل قبول نیست و آنها باید به دلیل نقض حقوق زنان و دختران مجازات شوند. در حال حاضر بیشترین نقض حقوق بشر در جهان در افغانستان رخ می‌دهد و موقعیت کنونی جامعۀ جهانی برای این بحران کافی نیست. ما از جامعۀ جهانی به طور عام و کشورها به طور خاص انتظار اقدام مشترک داریم."

شمایل زارع، عضو شورای رهبری شبکۀ زنان افغان و فعال حقوق زنان در پیوند به این محدودیت‌های تازه وضع شده بر طالبان می‌گوید، پیش از این هم محدودیت‌هایی وضع شده بود، اما بی‌نتیجه بود.

شمایل زارع: تا زمانی که جامعۀ جهانی به ویژه امریکا در برابر طالبان اقدام جدی نکند، این محدودیت‌ها تاثیر چندانی ندارد

بانو زارع می‌گوید، اگر جامعۀ جهانی خواستار تأمین حقوق تمام شهروندان افغانستان به ویژه زنان است، باید در این بخش اقدامات جدی کند: "به نظر من تا زمانی که جامعۀ جهانی به ویژه امریکا در برابر طالبان اقدام جدی نکند، این محدودیت‌ها تاثیر چندانی ندارد، محدودیت‌ها زمانی تاثیر خواهد داشت که آنان در کنار افغانان ایستاد شوند و با اقدامات جدی و متحدانه از حقوق افغانان دفاع کنند."

این تحریم‌ها در برابر طالبان به دلیل محروم کردن زنان از تحصیل و سایر حقوق اولیۀ آنان در حالی اعمال می‌شود که یک روز پیش انتونیو گوتریش، سر منشی عمومی سازمان ملل متحد نیز از طالبان خواسته بود که مکتب‌ها را به روی تمام دختران باز کنند.

در مورد اقدام اخیر وزارت خارجۀ امریکا از سخنگویان حکومت طالبان هم پرسیدیم، اما پاسخی دریافت نکردیم.

این در حالی است که مقام‌های طالبان پیش از این در مورد این گونه تحریم‌ها گفته بودند که جامعۀ جهانی به جای اعمال فشار، باید برای حل مشکلات با یکدیگر همکاری کنند.

قابل یاد آوری است که پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته شده و زنان از کار در بسیاری از اداره‌های دولتی منع شدند و حجاب نیز بر آنان اجباری شده است.

طالبان بارها گفته اند که حقوق زنان را در چارچوب شریعت اسلامی تأمین کرده اند.

اما با تمام فشارهای بین‌المللی، طالبان حاضر نشده اند که مکتب‌ها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز کنند و به زنان اجازۀ کار در تمام دفترهای دولتی را دهند.

XS
SM
MD
LG