نشریه ایروشیا ریویو
- نشریه ایروشیا ریویو به رویداد های مرگبار و بررسی حملات انتحاری در افغانستان تمرکز کرده است.
به نوشته نشریه، در دو ماه گذشته حد اقل پنج حمله در کابل رخ داد که این حملات ده ها کشته و زخمی برجای گذاشته است.
مرگبار ترین این رویداد ها، حمله بر مرکز آموزشی کاج در غرب کابل بود که در نتیجه آن بیش از ۵۰ تن به شمول ۴۶ دختر دانش آموز جان باختند.
در ادامه به حمله در نزدیکی دروازه سفارت روسیه در کابل، انفجار در مسجد صدیقیه در خیرخانه و حمله بر یک مدرسه پرداخته شده. همۀ این رویداد ها در جریان دو ماه گذشته رخ داده اند.
نشریه به نقل از آمار ابتدایی که از سوی اداره تروریزم جنوب آسیا نشر شده، نوشته است که پس از حاکمیت دو باره طالبان در پانزدهم اگست پارسال، دست کم۶۴۱ تن در ۱۴ حمله انتحاری در افغانستان کشته شده اند.
به نوشته ایروشیا ریویو، نخستین حمله انتحاری در خاک افغانستان در نهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ بر جان احمد شاه مسعود فرمانده نیرو های جبهه متحد شمال، در هنگام حاکمیت گذشته طالبان صورت گرفت.
در ادامه آمار سازمان ملل متحد هم نشر شده که در آن آمده است، از جنوری ۲۰۰۹ تا اخیر جون سال ۲۰۲۱ میلادی، بیش از ۶۵۴ حمله انتحاری در افغانستان رخ داده که نزدیک به ۴۷۰۰ کشته و اضافه از ۱۵ هزار زخمی برجای گذاشته است.
مسئولیت بیشتر رویداد های مرگبار را در بیش از یک سال گذشته که بخش بزرگ قربانیان آنها، غیر نظامیان بوده اند، شاخه ولایت خراسان گروه داعش پذیرفته است.
به باور ایروشیا ریویو، داعش می خواهد با استفاده از حملات انتحاری جاگزین طالبان به عنوان مرکز قدرت اسلام در افغانستان شود و به همین منظور تلاش هم کرده تا به وسیله حملات و مفکوره هایش، به کشور های اسلامی پیام دهد که طالبان ضعیف اند و توانایی رهبری را ندارند.
روزنامه میل آنلاین
- روزنامه میل آنلاین به وقوع زلزلۀ روز سه شنبه (۱۹ میزان) در شهر فیض آباد مرکز ولایت بدخشان تمرکز کرده.
شدت این تکان،۵.۱ درجه ریشتر ثبت شده و مرکز آن هم ولسوالی کوهستانی شغنان گفته شده است.
میل آنلاین به نقل از باشنده های ولایت بلخ گفته است که حدود ۳۵۰ کیلومتر دورتر از مرکز زلزله، تکان شدید را احساس کردند.
در ادامه به زلزله مرگبار ماه جون در شرق افغانستان اشاره شده که در مجموع بیش از یک هزار قربانی گرفت.
به نوشته روزنامه، در حالی که طالبان به کمک های جهانی برای رسیده گی به آسیب دیده های زلزله در خواست کرده اند، بسیاری از کشور ها به این درخواست ها خیلی با بی میلی پاسخ داده اند.
میل آنلاین با این به مطلبش پایان داده که قطع کمک های بین المللی اقتصاد افغانستان را تا لبه سقوط رسانده و بحران شدید بشری را در اینکشور به میان آورده است.