کاربرد هشتگ «نسل کشی هزاره ها را متوقف کنید» در توییتر به بیش از یک میلیون و سه صد هزار بار رسیده.
این کارزار در توییتر و شبکه های اجتماعی دیگر از جمله فیس بوک چند روز پس از حملۀ مرگبار بر مرکز آموزشی «کاج» در منطقۀ دشت برچی در غرب کابل آغاز شده است.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما، گفته است که در بمبگذاری روز جمعه سی ام ماه سپتمبر، بیش از پنجاه تن که بسیاری شان دختر بودند، کشته شدند.
در ادامۀ واکنش ها به جان باختن ده ها دانش آموز دختر در منطقه عمدتاً هزاره نشین غرب کابل، بسیاری از افغانها به کمپاینِ توییتری با هشتگ «نسل کشی هزاره ها را متوقف کنید» پیوسته اند.
از سیاستمداران گرفته تا آوازخوانها، نویسندگان و هنرپیشه های سینما در این مورد ابراز همدردی کرده اند.
آریانا سعید، آوازخوان پُر آوازۀ افغانستان در فیس بوک و انستاگرام این هشتگ را همرسانی کرده و نوشته است: "جهانیان باید آگاه شوند که نسل کشی بی رحمانه برادران و خواهران هزاره ما در افغانستان توسط یک گروه وحشی ادامه دارد."
نغمه یکی از آوازخوان های سرشناس دیگر افغانستان در پیام تصویری در فیس بوک، افغانان را به تلاش مشترک برای جلوگیری از چنین رویداد ها دعوت کرده است: "هزارگان جان ما، برادران ما، افغانان استند. بنابرین، امید من از تمام افغان، پشتون، تاجیک، هزاره و ازبیک اینست که با هم متحد و یک افغان شوید و بیایید که به این رویداد ها نقطۀ پایان بگذاریم و به گونۀ مشترک از این رویداد ها جلوگیری کنیم، زیرا جهان در قصۀ ما نیست."
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما، گفته است که در بمبگذاری روز جمعه سیام ماه سپتمبر، ۵۳ تن بشمول ۴۶ دختر و زن جوان جان باخته و ۱۱۰ تن دیگر زخم برداشته اند.
یوناما در توییتر افزوده است که تیم حقوق بشر این اداره به مستند سازی به گفته اش این «جنایت» ادامه میدهد.
به گفتۀ شاهدان عینی، صدها دختر و پسر سرگرم شرکت در امتحان آزمایشی کانکور بودند که هدف حمله قرار گرفتند.
با گذشت کم و بیش چهار روز این رویداد، هنوز مسئولیت آن را هیچ گروهی نپذیرفته است.
اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در گفتوگو با رادیو آزادی شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش را مقصر دانسته است.
فرهاد دریا، هنرمند سرشناس افغانستان در فیس بوک رسمی اش فراخوان جهانی برای اعتراضهای مدنی را منتشر کرده است.
او هشتگ "StopHazaraGenocide" را همرسانی کرده و خواهان همصدایی بیشتر شده است.
آقای دریا نوشته است: با شخصیت های تاثیر گذار جهان برای راه اندازی سلسلهی از اعتراض های مدنی و صلحآمیز در شهرهای بزرگ در تماس است.
او افزوده است که گردهمایی های خودجوش و بدون تعلق به هیچ حزب و گروه و سمت و زبان و ملیت راه اندازی خواهند شد.
داکتر ملک ستیز، پژوهشگر ارشد حقوق بشر نیز در توییترش هشتگ را منتشر کرده است.
او نوشته است:
"نام شما در در دل تاریخ جامعۀ بشری جاویدان است. جهان مانند شما عاشقان دانایی را ندیده است."
در ادامۀ واکنش ها، منظور احمد پشتین، رهبر جنبش تحفظ پشتون در توییتر و فیس بوک رسمی اش در پهلوی هشتگ «زندگی هزاره مهم است» نوشته است که رویداد کشته شدن دانش آموزان خیلی دردناک است.
رویا سادات، نویسنده و کارگردان سینما هم به کارزار پیوسته است.
الیف شفق، نویسنده ترکی – بریتانیایی هم واکنش نشان داده است.
او با همرسانی عکس یکی از قربانیانِ ۱۸ ساله در اینستاگرام خود نوشته است: اسمش مرضیه بود. جوان با هوش، خلاق و زیبا.
خانم شفق افزوده است: مرضیه کتاب و ادبیات را دوست داشت و یکی از ناول های او را خریده بود.
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سازمان ملل متحد نیز هشتگ «نسل کشی هزاره ها را متوقف کنید» و عکسی از زنان سیاه پوش را همرسانی کرده که تابوتی را حمل می کنند.
او نوشته است: این واقعیت تلخ امروز افغانستان است و در عین حال نماد شجاعت و ایستادگی زنان و دختران افغان در برابر تروریزم، جهل و دشمنان علم و دانش است.
شهروندان زیادی افغانستان نسبت به رویداد کشته شدن ده ها تن در حمله بر مرکز آموزشی کاج در غرب کابل ابراز همدردی و غم شریکی کرده اند.
در کنار فضای مجازی، ده ها تن از زنان در ولایت های کابل، هرات، بلخ، بامیان و غزنی در اعتراض به حمله به جاده ها برآمدند.