لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۳

وزارت معادن طالبان: ارزیابی پیشنهادهای سرمایه گذاران ادامه دارد


آرشیف - منطقه معدن مس عینک در ولایت لوگر. عکس جنبه تزئینی دارد
آرشیف - منطقه معدن مس عینک در ولایت لوگر. عکس جنبه تزئینی دارد

وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان می‌گوید، پیشنهادهای شرکت‌های مختلف در مورد سرمایه گذاری روی هشت پروژه بزرگ در حال بررسی قرار دارد.

قرار است که این پروژه‌ها در بخش آهن در ولسوالی غوریان هرات و حفریات در بخش‌های منرالی سرب و جست در ولسوالی‌های شهرک و غورک ولایت غور به اجرا گذاشته شوند.

عصمت الله برهان سخنگوی وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان می‌گوید، شرکت‌های داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این رقابت اشتراک می‌کنند.

برهان در پیامی به رادیو آزادی شام یکشنبه (۱۰ میزان) گفت که پس از دو ماه کار عملی در پروژه‌ها آغاز خواهد شد که به ادعای او، برای صد‌ها هزار تن زمینه کار فراهم می‌شود: "این پروژه‌ها شامل سه منبع منرالی و هشت معدن بزرگ می‌شود. اضافه از ۲۵۰ شرکت برای سرمایه گذاری پیشنهاد داده اند. اکنون ارزیابی ادامه دارد. برای تمامی شرکت‌های خارجی، این پیشنهاد را مطرح می‌کنیم که اگر می‌خواهند در معادن و پروژه‌های بزرگ کار و سرمایه گذاری کنند، باید شریکان افغان نیز داشته باشند."

بر اساس مطالعات زمین شناسی، معدن غوریان هرات که در نزدیکی مرز ایران واقع شده، بیش از ۱۸ میلیون تن آهن دارد.

منابع سرب و جست در ولسوالی‌های غورک و شهرک ولایت غور نیز بزرگ و قیمتی عنوان می‌شوند.

حکومت طالبان می‌گوید، با حاکمیت دوباره در افغانستان، وزارت معادن و پترولیم آنها کار حفریات و کشف معدن‌های بزرگ را آغاز کرده.

اینسو برخی از آگاهان اقتصادی می‌گویند که شرایط فعلی افغانستان شاید برای حفریات معادن و منابع منرالی فراهم نباشد.

عبدالقدیر مُتفی مشاور پیشین در وزارت معادن و پترولیم حکومت مخلوع افغانستان
عبدالقدیر مُتفی مشاور پیشین در وزارت معادن و پترولیم حکومت مخلوع افغانستان

عبدالقدیر مُتفی مشاور پیشین در وزارت معادن و پترولیم حکومت مخلوع افغانستان می‌گوید، سرمایه گذاری در بخش معادن افغانستان، بیشتر انگیزه سیاسی دارد، نه اقتصادی: "معلومات جیولوجیکی تکمیل است. اما سرمایه گذاری خطر خواهد داشت و یا هم یک جانبه خواهد بود. ممکن چین، روسیه و ایران علاقمندی نشان دهند زیرا در بخش منابع با سایر کشورهای جهان راهبرد مخالف دارند. آنها در کشورهای مختلف سرمایه گذاری یک جانبه کرده اند. از این کار، بیشترین نفع را خود آنها می‌برند، نه کشوری که در آن سرمایه گذاری می‌شود."

باز هم حکومت طالبان اطمینان می‌دهد که متخصصان و مشاوران بخش معادن در حکومت‌های گذشته را با خود دارد و در هر قرارداد مسایل مسلکی و تخصصی را در نظر می‌گیرد.

در افغانستان بیش از ۱۴۰۰ منبع منرالی شناخته شده و ارزش این منابع زیر زمینی به صورت تقریبی نزدیک به ۱۰ تریلیون دالر تخمین می‌شود.

XS
SM
MD
LG