ایروایشیا ریویو
- نشریۀ ایروایشیا ریویو ، مطلبی را نشر کرده که عنوانش است " ستراتیژی جدید هند یا بازی دوگانه در افغانستان"
در مطلب می خوانیم که در بیست سال گذشته هند یک بازیگر عمده در افغانستان علیه طالبان و پاکستان بوده است.
نشریه می نویسد که به دنبال بازگشت طالبان به قدرت در آگست پارسال ، به دهلی نو دشوار بود که نفوذش را بر افغانستان علیه پاکستان از دست بدهد.
در مطلب آمده که تلاش هند برای برتری طلبی منطقه ای در زمینۀ کنترل داشتن بر جنوب آسیا از دلایلی است که به آن کشور انگیزه بخشیده که در افغانستان بار دیگر جای پا پیدا کند.
وزارت خارجۀ هند در ماه جون از بازگشایی سفارت خود در کابل خبر داد.
به نوشتۀ نشریه ، نخستین گام عملی در این باره ارسال کمک بشری به افغانستان بود و به دنبال آن هیئتی از مقامات وزارت خارجۀ هند از کابل دیدن کرد.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان در آن زمان سفر این هیئت هندی را یک آغاز خوب در روابط دوجانبۀ افغانستان و هند توصیف کرده بود.
طالبان از هیئت هندی خواسته بودند که دهلی جدید ، کار اجرای پروژه ها و حضور دپلماتیکش به شمول خدمت کنسولی را در افغانستان از سربگیرد.
در بخشی از مطلب آمده که پالیسی منطقه ای هند روی موقعیت ژئوستراتیژیک افغانستان هنوز هم متمرکز است.
ایروایشیا ریویو می نویسد که رابطۀ دوجانبۀ نزدیکتر با هند سبب می شود که این کشور به افغانستان جنگ زده کمک کند و در عین حال حکومت طالبان امیدوار است که تعامل دیپلماتیک با هند به حاکمیت طالبان مشروعیت خواهد بخشید.
در مطلب همچنان می خوانیم که روابط نزدیکتر با طالبان نه تنها هند را قادر می سازد که با پاکستان در افغانستان رقابت کند بلکه چین نیز دُور نگهداشته خواهد شد.
نیویارک تایمز
- روزنامۀ نیویارک تایمز در مطلبی تصویر یک سال اخیر کابل زیر حاکمیت طالبان را ارائه کرده و می نویسد که در جاده ها و کوچه ها مردم حضور دارند اما بنابر اقتصاد خراب ، حضور مردم در دکان ها مانند سابق زیاد نیست.
قهوه خانه ها در شهر باز اند اما طالبان به مالکان آنها گفته اند که موسیقی پخش نکنند و به این دلیل بسیاری مردم به قهوه خانه ها نمی روند.
تصویری از شهر کابل را به روزنامه یک زن به نام نیلاب بیان کرده است.
نیلاب در دورۀ اول حاکمیت طالبان در افغانستان در سال ۱۹۹۶ ، پنجساله بود و در آن زمان خانواده اش مهاجر شد.
او اکنون سی ساله است.
طالبان زمانیکه در ۱۵ آگست پارسال بر کابل حاکم شدند ، نیلاب فکر می کرد که طالبان تغییر کرده اند.
نیویارک تایمز می نویسد که طالبان هم پس از بازگشت به قدرت به مردم گفته بودند که تغییر کرده اند و حقوق زنان را رعایت می کنند.
روزنامه در ادامه می نویسد که نیلاب دو دختر دارد که یکی آروی سیزده ساله و دیگرش راحیل یازده ساله است.
زمانیکه راحیل هر صبح برای رفتن به مکتب آماده می شود ، آروی می گیرید زیرا او نمی تواند به مکتب برود.
با وصف درخواست های مکرر از طالبان ، آنها مکتب های متوسطه و لیسۀ دخترانه را در افغانستان از اضافه از یک سال به این طرف بسته نگهداشته اند.