شهباز شریف٬ صدر اعظم پاکستان٬ ادعا میکند که در افغانستان گروههای هراس افگن حضور دارند و فعالیت این گروه ها امنیت پاکستان و منطقه را تهدید می کنند.
شهباز شریف به روز جمعه در جریان صحبت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویارک گفت که پاکستان و جامعۀ جهانی یکجا در مورد تهدیدهای گروههای هراس افگن نگرانی دارند.
او همچنان از برخی گروههای هرس افگن نیز یاد کرد و ادعا کرد که این گروهها در افغانستان هستند:
«پاکستان با جامعۀ جهانی در این نگرانی شریک است که گروههای بزرگ هراس افگن مانند شاخه خراسان داعش، تحریک طالبان پاکستان، القاعده، جنبش اسلامی شرق ترکستان و جنبش اسلامی ازبکستان در افغانستان فعالیت دارند."
نخست وزیر پاکستان برای اثبات سخناناش هیچ نوع سند ارایه نکرده، اما از طالبان خواسته که برای نابودی این گروهها گام بردارند.
در این اواخر بلاول بوتو، وزیر خارجه پاکستان و شماری از مقامهای دیگر پاکستان نیز دراین باره ادعاهای همسانی داشته اند.
وزارت خارجۀ حکومت طالبان در یک اعلامیه این نگرانیها را رد میکند و میگوید: "خاک افغانستان هیچگاهی بر ضد کسی استفاده نخواهد شد و نه هم اکنون کدام گروه مسلح در افغانستان است."
در این اعلامیه که روز شنبه نشر شد آمده است: "جهانیان به جای نگرانیها و اتهام های بیجا با حکومت طالبان تعامل کنند و بهجای شریک کردن نگرانیهای شان در رسانهها آنها را رو در رو در میان بگذارند."
ازسوی هم امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان روز شنبه در یک نشست گفته که بعضی از حلقهها مصروف هستند که افغانستان را مرکز هراس افگنی معرفی کنند:
«برای دنیا بار بار در مجالس گفتیم بازهم میگوییم که بیثباتی افغانستان، ضعیف سازی افغانستان نه به سود منطقه است و نه به سود جهان. خاک افغانستان هیچ وقت به ضد کسی استفاده نشده و استفاده هم نخواهد شد. در دنیا حلقههای مغرض اند که میخواهند افغانستان را در انزوا نگهدارند.»
نخست وزیر پاکستان این را هم گفته که در افغانستان صلح میخواهد و به عنوان یک همسایه تلاش میکند که در این کشور جلو جنگ داخلی را بگیرد.
شهباز شریف افغانستان را همین اکنون کشوری درگیر با "بدبختیها" خوانده و از طالبان میخواهد که به تمام طرفها صرف نظر از جنسیت، قوم و مذهب حقوق شان را تأمین کنند.
در جریان یک ماه گذشته پاکستان چندین بار حکومت طالبان را به خاطر فعالیت گروه های هراس افگن در افغانستان مورد انتقاد قرار داده است
طالبان پس از کشته شدن ایمن الظواهری رهبر شبکه القاعده در افغانستان مورد انتقادها قرار گرفته که افغانستان به شمار زیاد از گروههای هراس افگن پناه داده است، مگر طالبان این خبر را نمیپذیرند.
مقامات نظام پیشین افغانستان و در برخی از موارد مقامات بلند پایه تعدادی از کشور ها از پاکستان به عنوان پناهگاه امن گروه های تروریستی٬ به شمول گروه طالبان یاد کرده اند٬ اما به نظر می رسد که در این اواخر روابط پاکستان با طالبان ٬خوب معلوم نمیشود.
این چندمین بار است که مقامهای پاکستانی بر طالبان انتقاد میکنند.
در ادامه این انتقادها روز گذشته بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان در نیویورک به خبرنگاران گفت، جنگ طالبان با زنان افغانستان هوشیاری نیست.
زرداری افزوده که طالبان باید از سیاستهای سختگیرانه خود در مورد آموزش زنان دست بردارند و این را بدانند که زنان افغانستان قوی هستند.