کانادا از ورود ۲۰ هزار پناهجوی افغان به این کشور خبر میدهد و بر تحقق هدفاش برای تکمیل انتقال ۴۰ هزار افغان به کانادا تأکید میکند.
در اعلامیهٔ تازه نشر شده به نقل از سین فریزر وزیر مهاجرت کانادا آمده، کانادا از ورود ۲۰ هزار پناهجوی افغان از سال ۲۰۲۱ تا اکنون و آخرین ۳۳۷ افغانیکه توسط هواپیمای چارتر از امارت متحدهٔ عربی به این کشور رسیدند، استقبال میکند.
در اعلامیه آمده که انتقال این شمار افغانها به این کشور یک کار بیپیشینه و پیچیده است که نیازمند رویکرد همهجانبهٔ حکومت و مشارکت قوی داخلی و بینالملی است.
در این اعلامیه گفته شده که کانادا با چالشهای جاری و کار دشواری را که در پیش دارد برای رسیدن به هدفشان و مستقر ساختن حداقل ۴۰ هزار افغان آسیب پذیر به این کشور به تعهد شان تا سال ۲۰۲۳ باقی خواهند ماند.
جستن ترودو نخست وزیر کانادا در تویتی ضمن خوشآمد گویی افغانهای تازه وارد شده به کاناد نوشته است که در راستای رسیدن به هدفشان برای استقبال از ۴۰ هزار افغان ادامه میدهند.
با این حال، برخی از افغانهای که واجد شرایط ویزای مهاجرات کانادا هستند و در کشورهای سوم به سر میبرند، از سرنوشت مبهمشان نگران اند و خواستار سریع شدن این روند هستند.
یکی ازین افغانها مولوده توانا فعال حقوق زن با خانوادهٔ ۵ نفریاش بیش از هفت ماه میشود که با دشورایهای بسیار در پاکستان زندگی میکند.
خانم توانا میگوید، نهادهای جامعهٔ مدنی پروندهٔ اور را به کانادا فرستادند، اما او هنوز هیچ پاسخی مثبتی از سوی این کشور دریافت نکرده است.
خانم توانا میافزاید: "با وصفی که من خودم بیشتر از یک دهه کار کرده ام و اسناد دارم که در ادارات معتبر وظیفه اجرا کرده ام، تجارب بسیار بالا اسناد و مدارک بسیار قوی، حتی تهدید مستقیم از سوی طالبان داشته ام، متأسفانه تا اکنون در بیسرنوشتی تمام در پاکستان به سر میبریم و متأسفانه هیچ مرجع هم نیست که صدای من را بشنود."
مولوده توانا که در وزارت داخلهٔ نظام جمهوری پیشن به حیث آمر جندر همچنان کار میکرد بنابر تهدیدات امنیتی مجبور شد افغانستان را ترک کند.
بهگفتهٔ او به دلیل نگرانی از بیسرنوشتی در غربت، باز ماندن فرزندانش از آموزش و مشکلات اقتصادی به بیماریهایی دچار شدهاست.
او میگوید: "از بس که تشویش و اظطراب و استرس ما را گرفته به تومور رحم مبتلا شدیم، تومور رحم از خاطر استرس و تشویش برم پیش شده، آرزو و تمنای من از کشورهای که حامی هستند، همچون گزارشها را مستند سازی کنین و یک راه حل برای ما پیدا کنید."
پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان هزارن افغان در روند تخلیه افغانستان را ترک کردند و این روند هنوز هم ادامه دارد، اما با این تفاوت که برخی افغانها توانستند به کشورهای امریکایی، اروپایی و یا کانادا برسند و زندگیشان را از نو آِغاز کنند، اما اکثریت افغانهای دیگر هنوز در کشورهای سوم از جمله پاکستان، ایران، تاجکستان و کمپهای مهاجرت در بیسرنوشتی و شرایط دشوار به سر میبرند.