شهر کابل، پایتخت افغانستان امروز صحنۀ یک انفجار بود.
از میان ۱۴ زخمی که پس از انفجار در کابل به شفاخانۀ ایمرجنسی فرستاده شدهاند، ۴ تن آنها جان باخته اند.
این را شفاخانۀ ایمرجنسی در کابل در تویتر خود نوشته است.
خالد زدران سخنگوی قوماندانی امنیه کابل حکومت طالبان با تأیید این رویداد میگوید که انفجار حین خارج شدن مردم از مسجد وزیر محمد اکبر خان در جاده مقابل این مسجد رخ داده است.
زدران هرچند در مورد شمار تلفات این رویداد جزئیات نداد، اما میافزاید که تمام قربانیان این رویداد افراد ملکی و نمازگزاران اند.
عبدالنافع تکور سخنگوی وزارت داخلۀ طالبان به رادیو آزادی گفت که ارقام تلفات بعداً ارائه خواهد شد: "در سرک مقابل مسجد جامع وزیر اکبر خان انفجار شده و معلومات دقیق در بارۀ تلفات وجود ندارد و پس از تکمیل شدن معلومات آن را با شما شریک میسازیم."
در تصاویر منتشر شده در رسانههای اجتماعی دیده میشود که نیروهای امنیتی طالبان ساحۀ رویداد را مسدود کرده و به کسی اجازۀ رفتن به آنجا را نمیدهند.
مسئولیت رویداد را کسی یا گروهی هنوز به عهده نگرفته است، اما در ماههای اخیر مسئولیت چندین انفجار و حملۀ انتحاری را در شهر کابل و شماری از ولایتها شاخۀ ولایت خراسان داعش پذیرفته بود.
هرچند طالبان گفته اند که داعش تهدید جدی به افغانستان نیست، اما کارشناسان امنیتی میگویند که این گروه یک چالش عمده فرا روی طالبان است.
در تصاویر منتشر شده در صفحات اجتماعی دیده میشود که این انفجار خسارههایی بر جا گذاشته است.
این سومین انفجار ظرف پنج روز اخیر در کابل است.
عبدالنافع تکور سخنگوی وزارت داخله طالبان در صحبت به رادیو آزادی وقوع انفجار در شهر کابل را تأکید کرد، اما در مورد نوعیت انفجار و تلفات آن جزئیات ارائه نکرد.
در رسانههای اجتماعی شماری از ویدیوهای این انفجار نیز دست به دست میشود.
تا کنون مسئولیت این انفجار را کسی به عهده نگرفته است.
در پنج روز گذشته این سومین انفجار است که در شهر کابل رخ میدهد.
از دو انفجار در مناطق دهمزنگ و خیرخانه کابل خبرهایی نشر شدند.
انفجارهای هفته اخیر یک بار دیگر باشندهگان کابل را نگران امنیت پایتخت کردهاست.
آنان حکومت طالبان را متهم به ناتوانی در تأمین امنیت میکنند.
آنان ادعا دارند که طالبان رویداد های امنیتی را سطحی گرفته و بررسی دقیق نمیکنند.
یکی ازین باشندهگان میگوید: "در ساحهای که انفجار میشود اینها (طالبان) میآیند مثل اینکه یک شوخی باشد یک بررسی میکنند و میروند نمیگویند اصلاً که چه شد، اگر دست نداشته باشند میآیند یک کاری میکنند، هیچ مثلیکه اینها دست دارند و پشت پرده یک چزی است یکیشان میآید انتحار میکند و دیگرش میآید یک بررسی میکند و دیگر خلاص شد میرود."
این مرد که نخواست از او در این گزارش نظر به آنچه مشکلات امنیتی مطرح میکند نام گرفته شود، از رفتار نیروهای طالبان با مردم ملکی نیز شاکی است.
در همین حال عتیقالله یک تن دیگر از باشندهگان پایتخت میگوید هنوز هم ترس جان باختن در انفجار ها هر لحظه با او است: "انفجار بسبار زیاد است، ما احساس امنیت نمیکنیم، اینها (طالبان) امنیت را تأمین کرده نمیتوانند، مردم هم همراهشان همکاری نمیتوانند بخاطریکه از اینها میترسند، اینها مسلکی نیستند."
این در حالیست که روز چهارشنبه ۳۰ سنبله در یک رستورانت در نزدیک شرکت برشنا در منطقه دهمزنگ کابل ۳ تن کشته و ۱۳ تن دیگر زخمی شدند.
شب گذشته هم از انفجاری در یکی از پوستههای امنیتی طالبان در منطقه خیرخانه کابل در شبکههای اجتماعی گزارش شده، اما عبدالنافع تکور سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان در این مورد به ما جزئیات نداد.
اسحاق اتمر آگاه امور نظامی دلیل نا امنیها در افغانستان زیر حاکمیت طالبان را موجودیت رقابت بین گروههای متعدد هراسافگن در افغانستان و ناتوانی طالبان در تأمین امنیت میگوید.
او به رادیو آزادی گفت: " نظام طالبان در یک سال گذشته با وجودیکه اینها تضمین دادند برای جهان که اینها هیچگاهی هراسافگنی را حمایت نمیکنند و با هر گونه هراسافگنی مبارزه میکنند، اما در طول یک سال معلوم شد که اینها در تعهد خود موفق نیستند، به نظر من این طور میرسد که همین رقابتهای منطقوی و جهانی و همین تعدد گروههای هراسافگن داخل افغانستان نتیجه همین نا بسامانیها است."
تلاش کردیم دیدگاه و پاسخ حکومت طالبان را در زمینه داشته باشیم، اما عبدالنافع تکور سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد.
از آغاز حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان تا کنون انفجارهای متعددی در پایتخت و ولایات افغانستان صورت گرفته که در نتیجه آنها شمار زیادی از مردم ملکی قربانی شدهاند.