حکومت طالبان میگوید، یک عضو برجستۀ آنها بنام (حاجی بشرنورزی) امروز دوشنبه در کابل به آنان سپرده شد.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در یک نشست خبری در کابل گفت که حاجی بشر نورزی در تبادله با (مارک فریرکس ) شهروند امریکایی آزاد شده است.
به گفتۀ آقای متقی، این گام روابط میان دو کشور را احیا میکند: "ما آزاد شدن وی را یک باب جدید از روابط میان افغانستان و امریکا میدانیم امید دارم که این برنامه بتواند هر دو کشور را با هم نزدیک کند و آزاد شدن حاجی صاحب برای ما این پیام را رسانده است که مسایل به گفتوگو و مذاکره حل میشود، به زور، جنگ و جبر حل شده نمیتواند."
سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان همچنان گفت که آنان خواهان روابط خوب با تمام جهان هستند.
بشر نورزی: رهایی من انشاالله سبب نزدیک شدن افغانستان و امریکا میشود
در همین حال بشر نورزی، فرد رها شده از زندان گوانتانامو در این نشست خبری حین سخنرانیاش گفت که وی در اثر تلاش حکومت طالبان و تبادله با (مارک فریرکس) شهروند امریکایی آزاد شده است.
در اسناد حکومت امریکا نام او حاجی بشیر نورزی نوشته شده و رسانههای غربی هم از او به نام بشیر یاد میکنند.
او گفت که آزاد شدنش روابط میان دو کشور را تقویت میبخشد: "من به اثر کوششها و تکالف مجاهدین امارت اسلامی آزاد شدم و رهایی من انشاالله سبب نزدیک شدن افغانستان و امریکا میشود، من فکر میکنم که این همه مشکلات از بین خواهد رفت و آنها با هم نزدیک میشوند."
به اساس گزارش نهادهای بینالمللی، بشر نورزی در سال ۲۰۰۵ حین سفر به امریکا بازداشت شد و در۳۰ اپریل سال ۲۰۰۹ یک محکمه در نیویارک وی را به جرم قاچاق مواد مخدر محکوم به حبس ابد کرده بود.
مارک فریرکس، افسر متقاعد نیروهای بحری امریکا هم در سال ۲۰۲۰ زمانی از سوی طالبان در خوست ربوده شد که انجنیر ملکی پروژه های ساختمانی بود.
نامبرده از حدود دو سال به این طرف در قید طالبان بسر میبرد.
امریکا تا هنوز در مورد این تبادله چیزی نگفته است.
قابل ذکر است که پیش از این جو بایدن رئیس جمهور امریکا گفته بود، پیش از این که طالبان این توقع را داشته باشند که در مورد به رسمیت شناختن شان غور شود، باید فوراً مارک فریرکس را آزاد کنند.
از حاکمیت طالبان در افغانستان بیش از یک سال سپری شده، اما تا هنوز حکومت آنها از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.