روزنامه امریکایی واشنگتن پست به اعلامیهای یوناما دفتر سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان اشاره کرده که در آن ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان اقدامی شرم آور خوانده شده است.
به مناسبت یک سالگی ممنوعیت مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم، ملل متحد بار دیگر از حکومت طالبان خواست که مکتبهای دخترانه را باز کند.
ملل متحد گفته است که وضع محدودیت بر آزادیهای اساسی، از جمله آموزش، نگرانی مداوم است و مشکلات اقتصادی افغانستان را با توجه به فقر، ناامنی گسترده و انزوا تشدید خواهد کرد.
روزنامه گفته که از زمانی که طالبان دوباره قدرت را به دست گرفتند، در بخش حکومتداری مشکل دارند و در سطح بین المللی هم منزوی شده اند.
در ادامه می خوانیم که مشکلات اقتصادی میلیونها افغان را به مسیر گرسنگی کشانده.
نشریه وایر در مورد وضعیت پناهجویان افغان در پاکستان مطلبی منتشر کرده که در آن به جنجال اخیر میان تیمهای کریکت افغانستان و پاکستان اشاره شده است.
در آغاز مطلب می خوانیم که در جریان بازی میان پاکستان و افغانستان در جریان مسابقات کریکت جام آسیا اتفاقات زشتی افتاد.
پاکستان برنده شد، اما بین بالر افغان و بتسمن پاکستانی اتفاقی خشنی رخ داد.
با این حال، در مطلب آمده زمانی که مسابقه به پایان رسید، تماشاگران افغان به سمت طرفداران کریکت پاکستان چوکی پرتاب کردند و بعداً ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن طرفداران کریکت پاکستان به افغانها سخنهای طعن آمیز می گفتند و نیز در حمایت از طالبان در افغانستان شعار سر میدادند.
اما در کنار انتقاد از افغانها، در مطلب به کتابی به نام «شهرهای پناهندگان» نوشته ثنا علیمیه نویسنده بریتانیایی پاکستانی نیز اشاره شده است.
در این کتاب، چگونگی تغییر شهرهای پاکستان توسط افغانها در چهل سال گذشته به تصویر کشیده شده است.
بر خلاف تصور رسانههای پاکستانی مبنی بر اینکه پناهجویان افغان مرتکب جنایت میشوند و زندگی آسانی دارند، ثنا علیمیه به زندگی افغانها در شهرها از کارگر ساختمانی گرفته تا مشاغل کوچک مانند قصابی و خوراکه فروشی پرداخته است.
علیمیه استدلال کرده که در واقع پناهجویان افغان در شکل گیری و تحول شهری در پاکستان سهیم بوده اند.
پر خوانندهترینها
۱