لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۴

بررسی تازه: علت هفتاد درصد مرگ در میان معتادان افزایش میزان استفاده از مواد مخدر است


تصویر آرشیف: تعدادی از معتادان مواد مخدر در کابل
تصویر آرشیف: تعدادی از معتادان مواد مخدر در کابل

یک بررسی تازه نشان میدهد که بیش از هفتاد درصد مرگ و میر معتادان در جهان به دلیل استفاده بیش از حد معتادان از مواد مخدر یا (overdose) به میان می آید.

این بررسی مشترک توسط سازمان صحی جهان و اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل به هدف معلوم کرد علت افزایش مرگ و میر معتادان در کشورهای اروپایی انجام شده است.

نتایج این بررسی نشان میدهد که دلیل مرگ (۷۷) فیصد معتادان مواد مخدر در اروپا، استفاده بیش از حد آنان از مواد مخدر و یا (overdose) میباشد.

داکتر واحدالله کوشان متخصص تداوی اعتیاد در رابطه به عوامل و زیانهای استفاده بیشتر از مواد مخدر میگوید:

"هرگاه در کیفیت مواد مخدر تفاوت وجود داشته باشد، مثلاً وقتی در یک گرام مواد مخدر، نیم گرام آن مواد موثر باشد و وقتی معتاد از آن استفاده کند، توقع وی را بر آورده نمیسازد. بناءً معتاد مقدار آن را بلند می برد و اوردوز به میان می آید. وقتی یک معتاد تداوی شود، در چنین حالتی مقدار حاصله مواد برایش معلوم نیست و اوردوز به میان میآید. اولین کار اوردوز مختل ساختن سیستم تنفس انسان است، وقتی تنفس مریض برهم خورد، موازنه اکسجن برهم می خورد و چانس مرگ مریض بیشتر میشود."

مسوولین صحی در حال بررسی مواد مخدر نزد یک معتاد در کابل
مسوولین صحی در حال بررسی مواد مخدر نزد یک معتاد در کابل

بررسیهای اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل نشان داده که بیشتر معتادانی در معرض استفاده بیشتر از مواد مخدر قرار دارند که قبلاً معتاد بوده و در زمان زندانی شدن با جبر و زور به ترک اعتیاد وادار شده اند.

دلیل مرگ (۷۷) فیصد معتادان مواد مخدر در اروپا، استفاده بیش از حد آنان از مواد مخدر و یا (overdose) میباشد.

در میان کسانی که به دلیل اوردوز جان داده اند، بیشتر کسانی شامل اند که از مواد مخدر کیمیاوی، به شمول شیشه و هیرویین استفاده میکنند.

داکتر ارشاد منصور متخصص تداوی معتادان، ترک اعتیاد با جبر و زور را وسیله کوتاه مدت برای دور نگهداشتن معتاد از مواد مخدر میداند و به این باور است که هرگاه معتاد خودش را آزاد احساس کرد، بی درنگ بار دیگر به استفاده از مواد مخدر رو میآورد.

"تا زمانی که یک فرد به خواست و رضایت خودش به تداوی حاضر نشود، تداوی وی نتیجه نمیدهد و هر وقتی زمینه برایش مساعد شود، خودش را به مواد مخدر می رساند."

یکی از کلینیک های تداوی معتادین در شمال افغانستان
یکی از کلینیک های تداوی معتادین در شمال افغانستان

سازمان صحی جهان به نهادهای مسوول در بخش تداوی معتادان توصیه کرده که برای جلوگیری از افزایش میزان مواد مخدر در میان معتادان، باید عرضه خدمات صحی را بیشتر سازند و برای تداوی معتاد از شیوههای معیاری کار گیرند.

هُشدار این دو نهاد سازمان ملل از عواقب بد تداوی معتاد با زور و نا دیده گرفتن شیوههای معیاری تداوی معتادان در حال است که از یک سال به اینسو حکومت طالبان هزاران معتاد را به زندان انداخته و آنان را با زور به ترک اعتیاد وادار ساخته است.

تعدادی از این معتادان و اعضای خانواده شان به رادیو آزادی گفته اند که پس از رهایی از زندانان آنان بار دیگر به مواد مخدر رو آورده و میزان مصرف مواد مخدر شان نیز بیشتر شده است.

XS
SM
MD
LG