افغانستان تحت تسلط طالبان، ونزوئلا و سوریه نتوانستند که دعوتنامههای رسمی را برای اشتراک در مراسم تشییع جنازۀ ملکه الیزابت دوم دریافت کنند و به کشورهای بلاروس، میانمار (برما) و روسیه پیوستند که در فهرست دعوت شدهگان به این مراسم، قرار ندارند.
دعوتنامهها برای اشتراک در این مراسم برای اکثر کشورهاییکه بریتانیا با آنها روابط دیپلوماتیک دارد ارسال شده، اما بریتانیا با سوریه یا ونزوئلا روابط دیپلوماتیک ندارد و وضعیت سیاسی در افغانستان پس از تسلط دوبارۀ طالبان در اگست سال گذشته نیز به این معنی است که هیچ نمایندهای از کابل به این مراسم دعوت نشده است.
مراسم تشییع جنازۀ ملکه الیزابت دوم روز دوشنبه در شهر لندن پایتخت بریتانیا، برگزار میشود.
الیزابت دوم پس از ۷۰ سال سلطنت در بریتانیا، بعداز ظهر پنجشنبۀ گذشته، در قلعه بالمورال در استراحتگاه تابستانیاش در اسکاتلند، درگذشت.
الیزابت دوم هنگام وفات ۹۶ سال عمر داشت و با درگذشت او بزرگترین فرزندنش چارلز ۷۳ ساله بهحیث پادشاه بریتانیا جانشین او شد.
در مراسم تشییع جنازۀ ملکه الیزابت دوم از شش کشور جهان خواسته نشده که نمایندهای را بفرستند و کشورهایی مانند ایران، نیکاراگوا و کوریای شمالی که فقط در سطح سفرا دعوت شدهاند، از سایر کشورها متمایز میشوند.
این در حالیست که اکثر کشورها میتوانند رهبر یا نمایندهای تعیین شدهای شان را به اضافه یک مهمان بفرستند.
کشورهای مشترکالمنافع (کامنولت) که پادشاه بریتانیا را بهحیث رهبر خود حفظ میکنند میتوانند، صدراعظمان و یک مهمان، گورنر ژنرال و یک مهمان، کمیشنر عالیشان و همچنین اجازه دارند که ۱۰ شهروند عادی کشورهایشان را به مراسم تشییع جنازۀ ملکه الیزابت دوم بفرستند.
همچنان دارندهگان نشان صلیب ویکتوریا و صلیب جورج نیز میتوانند، در مراسم خاکسپاری ملکه الیزابت دوم، شرکت کنند.