شماری از ترجمانان افغان همکار بریتانیا میگویند که با گذشت یک سال از حاکمیت دوبارۀ طالبان، آنان هنوز هم در افغانستان باقی ماندهاند و با تهدیدات امنیتی روبهرو هستند.
یک تن از افرادی که با بریتانیا کار کرده و به دلیل تهدیدات امنیتی نخواست نامش در گزارش ذکر شود به رادیو آزادی میگوید، وی به مدت دو سال در ریاست عمومی امنیت ملی با بریتانیاییها کار کرده است.
او میگوید که پس از سقوط جمهوریت به برنامۀ اسکان مجدد افغانان بریتانیا درخواست داده، اما پس از به دستآوردن تأییدی از نتایج پروندهشان خبری نیست.
وی ادعا میکند که شماری از همکاران و آشنایانشان که در امنیت ملی برای بریتانیاییها کار میکردند، شمارشان به گونۀ مرموز و به دلایل مختلف ناپدید شدند و یا کشته شدند و برخی شان به شمول وی در خفا به سر میبرند:
"از طرف طالبان ما تهدید به مرگ شدیم، ولی اصلاً خبر از پروندههای بریتانیا نشد، اصلاً توجه به این نشد که این قدر مردم و همکاران بریتانیا در افغانستان فعلاً حضور دارند، اصلاً توجه نشد خصوصاً به ما و ما فعلاً پنهان هستیم و نمیتوانیم که جای برویم و هیچ جایی رفته نمیتوانیم."
وی میگوید، حکومت بریتانیا به خواستهای همکاران باقی ماندهشان در افغانستان پاسخ مثبت نمیدهد.
مقامهای طالبان همواره گفته اند که متعهد به فرمان عفو عمومی رهبرشان هستند و با هیچ کسی کاری ندارند.
اما سازمانهای مختلف بینالمللی از جمله سازمان ملل در گزارشهای شان طالبان را مسئول قتل بیش از ۱۰۰ کارمند و نیروی امنیتی نظام جمهوری پیشین دانسته اند.
یک تن دیگر از همکاران نیروهای بریتانیایی که به دلیل تهدیدات امنیتی نمیخواهد نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی میگوید، وی با برخی سربازان بریتانوی به عنوان ترجمان و محافظ کار کرده است.
او گفت که در ولسوالی گرشک هلمند به مدت دو سال با بریتانیاییها به عنوان ترجمان و در شرایط سخت کار کرده و کشور بریتانیا باید برای شان پناهندگی دهد: "پناهندگی حق ماست و آنان باید برای ما پناه بدهد. چرا اکنون ما در افغانستان بیسرنوشت گذاشته اند. ما را میگویند به پاکستان بیایید، به پاکستان شماری از دوستان ما به دلیل مشکلات امنیتی نمیتوانند بروند و ویزه هم بسیار قیمت است. مردم به مشکلات اقتصادی هم دچار است."
در همین حال گراهام استوارت، وزیر بریتانیا برای اروپا در گفتوگو با بخش گندهارای رادیو آزادی گفته که بریتانیا در قسمت تخلیه و مراقبت از شرکای افغانش عالی عمل نکرده است.
او گفت که امنیت شرکای شان در افغانستان در اولویت کاری شان قرار دارد: "اولویت اول ما این است که امنیت مردم را مطمئن تامین کنیم و دوم اینکه کوشش کنیم و مطمئن بسازیم که سیستم اداری و بیوروکراتیک روان، مؤثر و سریع داریم که آنان را اجازه بدهد که به بریتانیا دست یابند."
بریتانیا از تابستان پارسال، بیش از ۱۱ هزار تن از افغانها را به این کشور انتقال داده است. بر اساس گزارشها، صدها تن از این پناهجویان در کمپها و هوتلها زندگی میکنند که از شرایط زندگیشان شاکی اند.
پر خوانندهترینها
۱