لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۳۰

پاکستان می‌خواهد واردات میوه و ترکاری از افغانستان را افزایش دهد


در حالیکه مقام‌های پاکستانی از نزدیک شدن به توافقی برای خرید مواد خوراکی و سبزیجات از افغانستان خبر می‌دهند، اتاق تجارت و صنایع افغانستان می‌گوید، تلاش خواهند کرد صادارات مواد غذایی به این کشور را افزایش دهند.

محمد یونس مومند، رئیس این اتاق هرچند از توافق بین پاکستان و حکومت طالبان در این زمینه ابراز بی‌خبری کرد، اما به رادیو آزادی گفت، هرچند سیلاب‌ها در افغانستان زمین‌های زراعتی را تخریب کرده اما سکتور خصوصی تلاش می‌کند که صادرات این بخش را افزایش دهد: "هرچند سیلاب‌ها تخریب کرده اما مارکیت‌های ما پر از سبزیجات و میوه‌های تازه است و تلاش می‌کنیم صادرات خود به پاکستان را در این بخش افزایش دهیم تا کنون کدام قرارداد نشده است اما به اساس معلومات به پاکستان صادر می‌شود."

این در حالیست که به تاز‌گی حکومت پاکستان اعلان کرده که در پی تخریب سیلاب‌ها قیمت میوه و ترکاری در بازارهای این کشور به گونۀ بی‌پیشینه‌ای افزایش یافته است.

به اساس گزارش‌های رسانه‌های پاکستانی قیمت یک کیلو بادنجان روی در بازارهای این کشور به ۳۰۰ روپیه رسیده است.

پیاز و بادنجان رومی از سبزیجاتی اند که بیشترین استفاده را در ترکیب غداهای پاکستانی دارند و احتمالاً ماهانه هزارن تُن مصرف دارند.

حکومت پاکستان می‌گوید، برای حل این مشکل تلاش دارد که مواد خوراکی و سبزیجات را از افغانستان و ایران وارد کند.

نوید قمر، وزیر تجارت پاکستان ناوقت روز گذشته در یک نشست خبری گفت، به یک توافق برای واردات میوه و سبزیجات با افغانستان و ایران نزدیک شدند و این پیشنهاد برای تصویب به کابینه فرستاده شده است.

رادیو آزادی تلاش کرد در این مورد دیدگاه وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان را داشته باشد، اما سخنگوی آن باوجود وعده، پاسخ نداد.

این در حالیست که سیلاب‌های اخیر به بخش‌هایی از افغانستان و پاکستان زیان زیادی وارد کرده است.

به اساس گزارش‌های رسانه‌های پاکستانی، در نتیجۀ سیلاب‌های اخیر بیش از ۱ هزار و ۱۰۰ تن در این کشور کشته و زمین‌های زراعتی زیادی تخریب شدند.

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام‌های وزارت زراعت پاکستان گفته که خسارات وارد شده به سکتور زراعت این کشور به اثر سیلاب‌ها ارزیابی نشده، اما خساراتی که به خانه‌ها و تأسیسات وارد شده به میلیاردها دالر می‌رسد.

مقام‌های پاکستانی گفته اند که در نتیجۀ سیلاب‌ها ۸۰۰ هزار هکتار زمین زراعتی در این کشور آسیب دیده و محصولات موجود در این زمین‌ها از بین رفته است.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان روز گذشته در جریان دیدن از مناطق سیلاب زده به خبرنگاران گفت، میوه و سبزیجات نیست و حاصلات برنج هم از بین رفته است.

XS
SM
MD
LG