حکومت طالبان روز چهارشنبه را به عنوان روز پیروزی، تعطیل عمومی اعلام کرده و برگزاری برخی مراسم هم در نظر گرفته شده است.
ماموریت انتقال از میدان هوایی کابل که در ۲۴ اسد مطابق ۱۵ اگست، همزمان با ورود نیرو های طالبان به پایتخت آغاز شد، با گذشت دو هفته در ۳۰ اگست پایان یافت.
آخرین پرواز طیاره های امریکایی در همین شب صورت گرفت و کرستوفر دونایی آخرین سرباز ایالات متحده بود که خاک افغانستان را ترک کرد.
وزارت کار و امور اجتماعی حکومت طالبان به روز سه شنبه گفت که بر اساس هدایت رئیس الوزرا، مراسم ویژه برگزار خواهد شد و روز چهارشنبه تعطیل عمومی خواهد بود. اما جزئیات بیشتر در مورد چگونگی مراسم شریک ساخته نشده است.
خروج نیرو های امریکایی، جزء از توافق دوحه بود که در 29 فبروری سال 2020 میان نماینده های امریکا و طالبان امضا شد.
اما یکی از انتقاد های اصلی در این مورد مطرح می شود که باید پیش از خروج کامل نیرو های بین المللی، باید توافق سیاسی میان حکومت تحت حمایت غرب و طالبان صورت می گرفت.
احمد سعیدی از آگاهان سیاسی، انتقاد بیشتر در اینجا از امریکا دارد.
" خروج غیر مسئولانه امریکا بدون سنجش عواقب آن، باعث این شد که فقر دامنگر مردم افغانستان شود، افغانستان در سطح ملی و بین المللی، یک بار دیگر زیر سوال قرار گیرد و هیچ کس حکومت طالبان را به رسمیت نشناسد و سرنوشت و آینده نامعلومی در انتظار مردم افغانستان باشد."
در داخل امریکا نیز شماری از جمهوریخواهان، روند خروج از افغانستان و تصمیم رئیس جمهور جو بایدن را مورد انتقاد قرار می دهند و آنرا مملو از اشتباه می دانند.
مایکل مککال: خروج کامل نیرو های امریکایی از افغانستان، یک میراث ننگین ریاست جمهوری جو بایدن خواهد بود.
مایکل مککال رهبر جمهوریخواهان در کمیته روابط خارجی مجلس نماینده گان امریکا به روز سه شنبه در گزارشی گفت که، خروج کامل نیرو های امریکایی از افغانستان، یک میراث ننگین ریاست جمهوری جو بایدن خواهد بود.
به گفتۀ او، یک سال پیش جو بایدن تمامی نیرو ها را از افغانستان بیرون کرد اما بیش از صد هزار تن از متحدان افغان امریکا و همچنان بیش از هفت میلیارد اسلحه و وسایل نظامی را رها کرد.
به باور مککال، این اقدام یک نقطه خیلی عطف برای امریکا نزد جهانیان و میراث ننگین برای جو بایدن است.
این عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نماینده گان امریکا در آخرین گفتگو با شبکه تلویزیون سی بی اس، انتقاد های مشابه را از بایدن مطرح کرده بود.
" اشتباهات زیادی صورت گرفت. یکی از اشتباهات که با آن زنده گی کردم، همین بود که در اجلاس های پنهانی اشتراک می کردم و به اظهارات مقام های استخباراتی گوش می دادم و آنها می گفتند، وضعیت به سوی سقوط روان است و به زودی رژیم سقوط می کند. اردو هم ارزیابی مشابه داشت. اما قصر سفید وضعیت را خیلی خوب ترسیم می کرد. در مورد وضعیت اصلی، رابطه میان استخبارات و قصر سفید قطع شده بود."
ایالات متحده با خروج کامل نیرو هایش، در واقع افغانستان را تحت حاکمیت طالبان رها کرد.
حکومت طالبان در بیشتر از یکسال گذشته از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.
با آنکه طالبان بار ها گفته اند جنگ در افغانستان دیگر پایان یافته، اما شمار زیادی از آگاهان و مردم می گویند که اکنون افغان ها با چالش های بزرگ سیاسی، اقتصادی و بشری، روبرو شده اند و اکثریت شان در نبود غذای کافی، شب و روز شانرا سپری می کنند.