شماری از خانواده های فقیر در بادغیس می گویند که به خاطر گرسنگی و ناداری، دختران زیر سن شان را عروس کرده اند.
به گفته این خانواده ها، در یک سال گذشته بحران اقتصادی همه دار و ندار شان را از آنان گرفته است و نان خوردن شان را ندارند. با اینکه مقام های محلی بادغیس در این باره چیزی نمی گویند اما برخی از بزرگان محلی ازدواج ده ها دختر زیر سن را در ماه های اخیر در این ولایت تایید می کنند.
هاجره دوازده ساله است و شش ماه پیش به نکاح یک جوان 21 ساله درامده است.
او سه سال پیش به علت جنگ میان طالبان و نظامیان حکومت پیشین همراه با خانواده اش از ولسوالی مقر بادغیس به شهر قلعه نو بیجاشده است.
هاجره همراه با مادر، پدر و دو خواهر کوچک تر از خود، در زیر خمیه در یک کمپ بیجاشدگان داخلی در نزدیک شهر قلعه نو مرکز بادغیس زندگی می کند.
او می گوید، پس از شنیدن خبر نامزدی اش بسیار ناراحت شده و به این ازواج راضی نیست.
:" صنف سوم هستم و می خواهم که درس بخوانم و با سواد شوم. می خواهم که در آینده معلم و یا انجینیر شوم."
پدر هاجره معتاد است و بار دوش خانواده اش شده است.
بادام گل ۳۷ ساله مادر هاجره می گوید، به خاطر گرسنگی مجبور شده است که دخترش را در بدل چهارصد هزار افغانی به نکاح یک تن ازنزدیکان خود دربیاورد.
او می گوید، از عروس کردن دخترش ناراحت است.
باشنده های بادغیس: فقر و گرسنه گی ما را واداشته است که فرزندان خود را بفروشیم و یا هم دختران خرد سال خود را عروس کنیم
:" به خاطر فقر و بیچارگی این دختر دوازده خودرا به شوهر دادم. وقت شوهر دادن اش نیست اما به خاطر فقر، ناداری و بیچارگی شوهر دادم."
مقام های محلی طالبان در ولایت بادغیس در این باره چیزی نمی گویند.
اما برخی از بزرگان محلی تایید می کنند که در یک سال گذشته، ده ها دختر زیر سن تنها در یک کمپ بیجاشدگان داخلی عروس شده اند.
ابوبکر یک تن از این بزرگان می گوید، به خاطر نرسیدن کمک از سوی دولت طالبان و نهادهای بین المللی، برخی از آواره گان داخلی مجبور به ازدواج کودکان خود شده اند.
:" در این کمپ که ما زندگی می کنیم، ۷۴ قضیه ازدواج زیر سن داریم. قضایای دیگر مثل ازدواج های اجباری داریم، خشونت علیه اطفال داریم و همچنان برخی از اطفال هستند که مورد سوءاستفاده قرار می گیرند."
در یک سال گذشته پس از حاکم شدن طالبان در افغانستان، کودکان از قربانیان اصلی بحران اقتصادی و گرسنگی بوده اند.
درقانون افغانستان سن ازدواج برای دختران ۱۶ سال واما درقانون بین المللی دربیشترکشورها برای دختران ۱۸ سال گفته شده است.
حکومت طالبان در دسامبرسال گذشته باصدورفرمانی ازدواج اجباری دختران را ممنوع اعلام کرده؛ ولی دراین فرمان سن ازدواج برای دختران ذکرنشده.
سازمان بین المللی حمایت از کودکان نیز به تازگی اعلام کرده است که بیشتر از چهار میلیون کودک افغان با کمبود جدی مواد غذایی روبه رو هستند.
در اوضاع بحرانی کنونی، خانواده های زیادی در افغانستان برای نجات از گرسنگی یا مجبور به فروش کودکان شان شده اند و یا هم دختران خردسال شان را همانند هاجره عروس کرده اند.