ادارۀ هماهنگی کمکهای بشردوستانۀ سازمان ملل متحد، "اوچا" با پخش گزارشی میگوید که گمان میرود در سال روان میلادی بیش از ۲۵۰ تن به اثر سیلابها در بخشهای مختلف افغانستان جان باخته باشند.
به گفتۀ اوچا، این آمار ۷۵ درصد افزایش را نسبت به ارقام افراد جان باخته به اثر سیلاب در سال گذشتۀ میلادی نشان میدهد.
سیلاب مرگبار در افغانستان به گفتۀ ادارۀ هماهنگی کمکهای بشردوستانۀ سازمان ملل متحد، "اوچا" از اول ماه آگست به این سو جان ۱۱۸ تن را گرفته است که با این آمار، به گفتۀ "اوچا" شمار کل جان باختگان ناشی از سیلاب در سال روان میلادی تا کنون به ۲۵۶ تن رسیده است.
اوچا در گزارشی مفصلی که در مورد میزان تلفات و خسارۀ سیلابها در افغانستان دیروز چهارشبنه دوم سنبله پخش کرد، گفته است که در سال ۲۰۲۱ در این کشور ۱۴۷ تن به اثر سیلابها جان باخته بودند، که به گفتۀ این اداره ۷۵ درصد کمتر از آمار امسال بوده است.
در این گزارش به سیلاب یک هفتۀ گذشته در شرق، مرکز، جنوب شرق، جنوب و غرب افغانستان نیز توجه شده، جاهای که به دنبال باران شدید، صحنۀ سیلابهای ویرانگر بودند.
در گزارش آمده است که بیشترین زیان به ولایت لوگر رسیده.
در گزارش از جان باختن بیست تن، ناپدید شدن سی تن و ویران یا خساره مند شدن حدود سه هزار خانه در آن ولایت خبر داده شده.
مقدس هجرت، یکی از باشندگان لوگر است. او از طریق واتساپ به رادیو آزادی در مورد وضعیت این گونه قصه کرده است: "سیلاب شدید در لوگر سرازیر شده است. جان شمار زیادی از افراد را در ولسوالیهای چرخ و بره کی برک گرفت. خداوند بر ما رحم کند."
در گزارش اوچا آمده است که بین شانزدهم تا بیست و یکم ماه آگست، افزون بر لوگر، ولایتهای کنر، لغمان، میدان وردک، ننگرهار، نورستان، پکتیا و پروان نیز صحنۀ سیلاب هایی بودند که در مجموع جان ۶۳ تن را گرفته است.
شماری از قربانیان سیلابها را کودکان تشکیل میدهند.
خبرگزاری رویترز به نقل از صندوق کودکانِ ملل متحد، "یونیسف" سه شنبه بیست و چهارم ماه آگست گزارش داد که به اثر ویران شدن خانهها در مرکز و شرق افغانستان در این هفته دستکم ۸ کودک جان باختند و تعدادی از کودکان هم ناپدید شده اند.
رویترز به نقل از سمنتا مورت، سخنگوی یونیسف نوشته است که آمار جان باختگان ممکن بلند برود.
به گفتۀ یونیسف، یک مادر در شهر جلال آباد سه فرزندش را پس از آن از دست داد که خانۀشان را سیل بُرد.
مولوی شرف الدین مسلم، معین وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی حکومت طالبان در گفتوگو با رادیو آزادی خواهان کمک جامعۀ جهانی برای رسیدگی به وضعیت سیلاب زدگان شده است.
هرچند حکومت طالبان میگوید که کمکها را به گونۀ شفاف به سیلاب زدگان توزیع میکند، شماری از باشندگان مناطق سیلابزده مدعی استند که بخش اعظم کمکها حیف و میل میشود و به نیازمندان نمیرسد.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، سالانه دهها تن پس از جاری شدن سیلابها در مناطق روستایی و دور افتادۀ افغانستان جان میدهند، جایی که عمدتاً مردم بدون رعایت معیارهای ساختمانی برای خود سرپناه ساخته اند.