مقامات اوکراینی می گویند که در نتیجۀ گلوله باری نیروهای روسیه بر یک منطقه مسکونی در جنوب منطقۀ میکولایف که در حدود ۳۰ کیلومتری نیروگاه هسته ای پیفدن نوکراینسک قرار دارد، ۱۲ فرد ملکی زخمی شده اند.
ویتالی کیم والی منطقۀ میکولایف که در سواحل بحیرۀ سیاه موقعیت دارد، به روز شنبه (۲۰ اگست) گفت که در اثر گلوله باری نیروهای روسیه، یک ساختمان مسکونی پنج منزله و شماری از خانه های شخصی در شهر وزنسنسک به شدت آسیب دیده، طوریکه بالکن ها فروریخته و کلکین ها شکسته است.
به گفتۀ ویتالی کیم، در این رویداد ۱۲ غیرنظامی به شمول چهار کودک زخمی شدند.
تا هنوز در مورد خسارت وارده به نیروگاه هسته ای پیفدن نوکراینسک گزارش داده نشده است.
شرکت دولتی انرگو اتوم(Energoatom) که مدیریت هر چهار ایستگاه تولید انرژی هسته ای اوکراین را بر عهده دارد، گلوله باری بر شهر ووزنسنسک را "یک اقدام دیگر تروریزم هسته ای روسیه" توصیف کرده است.
زلینسکی: اگر باجگیری روسیه در مورد تشعشعات رادیو اکتیف ادامه یابد، ممکن است تابستان امسال در تاریخ کشورهای اروپایی به حیث یکی از غم انگیزترین دوره ها ثبت شود
انرگو اتوم در اعلامیه ای گفته، ممکن است این راکت به طور خاص به استقامت نیروگاه هسته ای پیفدن نوکراینسک پرتاب شده باشد که نیروهای روسیه در اوایل ماه مارچ برای تصرف دوباره آن تلاش کردند.
ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین نیز گفته است:
"اگر باجگیری روسیه در مورد تشعشعات رادیو اکتیف ادامه یابد، ممکن است تابستان امسال در تاریخ کشورهای اروپایی به حیث یکی از غم انگیزترین دوره ها ثبت شود، زیرا هیچ نیروگاه هسته ای در جهان دستورالعملی، در مورد اقداماتی احتمالی یک کشور تروریست ندارد که نیروگاه هسته ای را به یک هدف تبدیل می کند".
مقامات روسیه تا هنوز در مورد این اتهامات واکنش نشان نداده اند.
حکومت اوکراین از سازمان ملل متحد و سایر نهاد های بین المللی خواسته تا نیروهای روسیه را مجبور به ترک زاپروژیا بزرگترین نیروگاه هسته ای اوکراین و اروپا سازند که پس از آغاز حمله روسیه بر اوکراین در ۲۴ فبروری، اشغال شده است.
در روزهای اخیر جامعۀ بین المللی هم در مورد خطر فاجعه هسته ای در نیروگاه هسته ای زاپروژیا نگرانی عمیق خود را ابراز کرده است.
اوکراین و روسیه، اخیراً نیروهای یکدیگر را به گلوله باری بر نیروگاه هسته ای زاپروژیا، متهم کرده اند.