روزنامه امریکایی دی هیل
- روزنامه امریکایی دی هیل دریک مطلب خود می نویسد که تروریستان در واقعیت به افغانستان برگشته اند.
روزنامه در ادامه می نویسد که یکساله گی خروج پر هرج و مرج حکومت رئیس جمهور بایدن از افغانستان یک فرصت برای مایکل مککول و دیگر اعضای جمهوریخواه کانگرس در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان فراهم کرد تا یک گزارش مقدماتی دربارۀ خروج نیروهای امریکا از افغانستان نشر کنند.
این گزارش چگونگی خروج امریکا به رهبری حکومت رئیس جمهور بایدن ازافغانستان را یک ناکامی استراتیژیک عنوان میکند.
روزنامه می افزاید به هر صورت حتی قبل ازنشر گزارش یک حمله پیشگیرانه ازسوی قصر سفید برمحتوای آن صورت گرفت.
ادریان واتسن سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا درمقالۀ خود این گزارش جمهوریخواهان را مملو از خیالبافی وادعا های کاذب خواند.
قصر سفید تاکید کرد که یکی از ادعا های بی اساس گزارش این است که جمهوریخواهان می گویند امنیت امریکا با خروج ازافغانستان کاهش یافته چون القاعده دوباره دراین کشور جا گرفته وافغانستان اکنون به لانۀ تروریستان مبدل شده است.
یک گزارش تازه: خروج امریکا به رهبری حکومت رئیس جمهور بایدن ازافغانستان یک ناکامی استراتیژیک بود.
قصر سفید برعکس ادعا کرد که ارزیابی استخبارات می گوید شبکۀ القاعده دوباره خود را درافغانستان باسازی نکرده وایمن الظواهری رهبر این شبکۀ یگانه فرد مهم القاعده بود که تلاش کرد حضور خود را دوباره فعال سازد. ودر واقعیت کمتر از دوازده عضواساسی القاعده در افغانستان باقی مانده اند که آنها احتمالا قبل از سقوط کابل بدست طالبان در افغانستان بودند.
روزنامه در ادامه می افزاید که در واقعیت همه دلایل نشان میدهد که افغانستان به لانۀ تروریستان مبدل شده است .
روزنامه از تحریک طالبان پاکستان که برضد اسلام آباد فعالیت می کند و جناح خراسان گروه دولت اسلامی یا داعش یاد آور می شود که در افغانستان حضور واهداف موازی با حکومت های آسیای میانه دارد و منافع امریکا و طالبان را تهدید می کند.
نشریه نشنل انترنست
- درحالیکه روزنامه دی هیل به اختلافات جمهوریخواهان ودموکراتان دربارۀ خروج از افغانستان پرداخته است٬ نشریه نشنل انترنست می نویسد که نه افغانستان ونه هم طالبان خواهان حملات مانند یازدهم سپتمبر برامریکا اند.
نشنل انترست در ادامه می نویسد که طالبان افغان مردان ثابت قدم نیز هستند. آنها به گفته نشریه برخی اوقات به عملگرایی روی می آورند ولی مفکورۀ دینی آنها را هیچ چیزی تغییر نداده و تغییر نخواهد داد. کمک غرب شاید برخی جوانب تیز وتند مواقف آنها را کمی نرم سازد ولی حتی این مامول نیزبرآورده نشده است.
نشنل انترست می افزاید که مفکورۀ طالبان در فرهنگ باستانی جنوب کشور ریشه عمیق دارد وپیروزی آنها بر نیروهای حکومت سابق قناعت های طالبان را نیرومند تر ساخته است.
نشریه می افزاید که فرهنگ و باور های طالبان بربافت های دینی وارزش های قومی استوار است .
نشریه نشنل انترست در ادامه می نویسد که پناه دادن طالبان به ایمن الظواهری رهبر شبکه القاعده درکابل که درحمله هوایی اخیر امریکا کشته شد امید بهبود روابط واشنگتن وطالبان وکمک امریکا با آنها برای وقت قابل توجهی را زایل می سازد چون او درحملات یازدهم سپتمبر بر امریکا و دیگر حملات دست داشت.
اما نشریه می افزاید که مهمانوازی طالبان از ظواهری و دیگر شخصیت های القاعده نباید به معنای حمایت آنها از حملات تروریستی یازدهم سپتبمر تلقی شود .
تحلیل گران ومفسران در واشنگتن پناه دادن وحمایت از تروریزم را یکسان می بینند ولی این هردو ازهم جدا اند وبه نوشته نشریه توافقنامه دوحه این موضوع را مبهم مانده است.