امروز (دوشنبه، ۱۷ اسد) مصادف است با روز عاشورا و مراسم اصلی عزاداری شیعیان.
ماموریت هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان "یوناما" میگوید که خانواده این سازمان خواهان امنیت اقلیتها در این کشور است.
در تویتی که دیشب (۱۶ اسد) از سوی "یوناما" منتشر شد، حملات در کابل که به گفته این سازمان، مسئولیتهایش را گروه دولت اسلامی معروف به داعش پذیرفت و بیش از ۱۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت، شدیداً نکوهش شده.
یوناما گفته که برای جلوگیری از هر گونه حمله در مراسم عاشورا، امنیت اقلیتها باید تامین باشد.
اینسو حکومت طالبان از ایجاد کمیسیون ویژه برای تامین امنیت کابل و ولایتها در جریان مراسم عزاداری عاشورا خبر میدهد.
از چهارشنبه هفته گذشته به اینسو، سه رویداد امنیتی در مناطق عمدتاً شیعه نشین کابل رخ داده.
بر اساس گزارشها، دو رویداد در روزهای جمعه و شنبه در مناطق سرکاریز و پل سوخته، دهها قربانی و زخمی برجای گذاشت.
ذین الله عابر رئیس دفتر سرپرست وزارت داخله حکومت طالبان، در نشستی که دیروز (۱۶ اسد) برگزار شده بود، از تمامی نیروهایشان خواست تا برای برقراری امنیت مراسم دهم محرم تلاش کنند.
"در حال حاضر مسئله عزاداری شیعیان مطرح است. برای کسانی که مسئولیتهای تازه برایشان سپرده شده، با نخستین چالش که روبرو میشوند، امنیت شیعیان در محرم است تا آنها مراسم شانرا به خوبی برگزار کنند. برای رسیدگی به آن توجه زیاد نیاز است."
وزارت داخله حکومت طالبان با ایجاد کمیسیون امنیتی، از شیعیان هم خواسته تا مراسم عزاداری شانرا در جادهها برگزار نکنند و در تکیه خانهها و عبادتگاههایشان مراسم بگیرند.
چند رویداد اخیر در کابل، شمار زیادی از باشندههای مناطق شیعه نشین را نگران کرده زیرا هر حمله در این مناطق، قربانیان و زخمیهای زیادی گرفته است.
خبرگزاری رویترز گزارش میدهد که در انفجار روز شنبه (۱۵ اسد) در منطقه پل سوختۀ کابل، ۸ تن جان باختند و بیش از ۲۰ تن دیگر زخم برداشتند.
قوماندانی امنیه طالبان در کابل، کشته شدن دو تن را در این رویداد تایید کرده است.
یک روز پیشتر از این، انفجار در منطقه سرکاریز مربوط ناحیه ششم کابل نیز ۸ قربانی گرفت و ۱۸ زخمی برجای گذاشت.
مسئولیت هر دو انفجار را شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش پذیرفته است.
حکومت طالبان بارها گفته که تهدید داعش در افغانستان نابود و این گروه تا ۹۸ درصد متلاشی شده است.
اما پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان که بیش از یازده ماه از آن میگذرد، داعش مسئولیت چندین حمله مرگبار در کابل و ولایتهای افغانستان را پذیرفته است. در بسیاری از این حملات، شیعیان قربانی شده اند.
شماری از آگاهان امنیتی میگویند که طالبان، داعش و سایر گروه تروریستی در افغانستان را دست کم گرفته اند و بنابر همین دلیل، تهدیدهای امنیتی چنانکه مقامهای طالبان ادعا میکنند، از بین نرفته است.