به ادامهٔ واکنشها به کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر شبکهٔ القاعده از سوی امریکا در کابل، شماری از سفیران پیشین امریکایی در کابل، خواستار وضع محدودیتها بر طالبان شدهاند.
جیمز کننگهام، راین کراکر، هوگو لورینس، پی مایکل مک کینلی، رونالد نیومن و ارل انتونی وین، شش تن از سفیران پیشین امریکا در کابل با نشر یک اعلامیه از سازمان ملل متحد خواستند که توافقنامهای را که پیش از این طالبان به اساس آن میتوانستند در این یک سال گذشته به کشورهای خارجی سفر کنند، لغو کند.
این اعلامیه که در ویبسایت شورای اتلنتیک به نشر رسیده، آمده است: "قتل ایمن الظواهری رهبر القاعده در یک خانه امن در کابل در ۳۱ جولای نشان دهندۀ ادامهٔ روابط نزدیک این گروه با طالبان، به ویژه شبکه حقانی است. رهبران طالبان همچنین به گونهٔ پی هم شدیدترین محدویتها را بر زنان افغان وضع میکنند، توقف دادن آموزش دختران، محدودیت بر سفر زنان، صادر کردن حکم در مورد لباس شان و محدود ساختن حرکت آنها و از طریق منزوی ساختن زنان به سنتهای گذشته رو آورده اند."
شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۹ برای گفتوگوهای صلح به مقامهای بلند پایهٔ طالبان، اجازهٔ سفر را داد و دو ماه پیش این تصمیمش را دوباره تمدید کرد که به اساس آن رهبران طالبان گهگاهی به کشورهای مختلف سفر میکنند و در کنفرانسهای مختلف شرکت میکنند – آنچه که این سفیران امریکایی آنرا تلاش طالبان برای کسب مشروعیت دانسته اند.
با این حال ممنوعیت سفر تنها بر دو مقام طالبان، عبدالباقی حقانی، سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان و سید احمد شهید خیل، معاون وزارت معارف حکومت آنان اعمال شد.
پیش از این چهار سناتور مشهور امریکا به تاریخ ۲۸ جولای طی یک نامهٔ فرستاده شده به انتونیو
گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد از شورای امنیت این سازمان خواستار وضع محدودیت بر سفر طالبان به اساس توافقنامهٔ ۱۹۸۸ شدند.
همچنان آنها با تاکید از سرمنشی سازمان ملل متحد خواستند تا اطمینان بدهد که طالبان در این سازمان حضور رسمی دیپلماتیک نخواهند داشت.
این نامه توسط جیم رش، رئیس کمیتۀ روابط خارجی کانگرس امریکا، جین شاهین، باب منندز و جونی ارنست سناتوران عضو کمیتهٔ روابط خارجی نوشته شده بود.
قرار است در اواسط ماه آگست سال روان، شورای امنیت سازمان ملل متحد بر این تصمیم تجدید نظر کند، اما این سفیران خواستار لغو آن هستند.
رادیو آزادی تلاش کرد تا در این مورد نظر حکومت طالبان را نیز داشته باشد، اما سخنگویان شان تا زمان نشر این گزارش دستیاب نشدند.
این گروه سفیران، در حالی این خواست را مطرح کرده اند که دو روز پیش جو بایدن، رئیس جمهور امریکا علام کرد که به تاریخ ۳۱ جولای در حملهٔ طیارهٔ بیسرنشین، ایمن الظواهری رهبر شبکهٔ القاعده از سوی آنها به قتل رسیده است.