نشریهٔ ایرو ایشیا ریویو
- نشریه ایرو ایشیا ریویو در شمارۀ اخیر خود در ابتدای مطلبی در مورد تجارت بین افغانستان و پاکستان می نویسد که برخی اوقات کشورها می توانند با هم دشمن باشند، اما بیشتر کشور ها به یکدیگر متکی و وابسته هستند.
به گفته نشریه، یک مثال خوب تجارت آزاد اینست که به دو کشور اجازه می دهد تا محصولات شان را بدون پول با یکدیگر مبادله کنند.
ایرو ایشیا ریویو می نویسد، چنین تجارت به ویژه برای کشورهای در حال توسعه، مانند افغانستان و پاکستان اهمیت دارد و آنها از این طریق می توانند به یکدیگر کمک کرده و اقتصاد شان را رشد دهند.
به نوشته نشریه، با وجود بی ثباتی در افغانستان و پاکستان، این دو کشور از تجارت جنس در برابر جنس منفعت برده اند.
پاکستان ۷۰ درصد به واردات در بخش مواد غذایی وابسته است و اقتصاد افغانستان در سال گذشته که جامعه جهانی پروژه های انکشافی را در این کشور متوقف ساخت، بیشترین آسیب را دیده است.
ایرو ایشیا ریویو می افزاید، آیندۀ تجارت جنس در برابر جنس بین افغانستان و پاکستان نیز روشن است.
این تجارت پس از وضع تحریم های بین المللی بر طالبان و حذف افغانستان از سیستم بانکی سویفت گسترش یافته است، چون تجار افغان نمی توانند هنگام واردات و صادرات، پول خود را از طریق بانک ها منتقل کنند و بیشتر به سیستم حواله متکی هستند که قیمت تمام می شود و اگر کالاهای بیشتر را صادر یا وارد کنند، هزینه آن افزایش می یابد.
هفته نامهٔ دیکنسن پرس:
- هفته نامۀ دیکنسن پرس(Press Dickinson) چاپ ایالت داکوتای شمالی امریکا به سرگذشت یک پناهجوی افغان پرداخته که در افغانستان کنار نیروهای امریکایی ها جنگیده بود، و اینک به آن ایالت منتقل شده است.
دیکنسن پرس می نویسد، جورج مکین، قوماندان یک واحد نیروهای امریکایی در افغانستان و سعید یک عسکر افغان، هشت سال پیش باهم در برابر طالبان جنگیدند و پس از فرار سعید از افغانستان در سال گذشته، این دو مرد که خود را برادر یکدیگر می دانند، دوباره با هم یکجا شدند.
دیکنسن پرس می افزاید، زمانی که در ماه اگست سال گذشته سعید به جمعیت عظیمی که در خارج از میدان هوایی بین المللی حامد کرزی جمع شده بودند نگاه کرد، میدانست که طیاره های آبی رنگ و غول پیکر نیروی هوایی ایالات متحدۀ امریکا که بر فراز آسمان پرواز میکنند، بهترین و شاید تنها شانس او برای زندگی باشد. طالبان چند روز قبل از آن در ۱۵ اگست کابل را تصرف کرده بودند.
به نوشتۀ دیکنسن پرس، سعید که در طول یک دهه خدمت در اردوی افغانستان، در دهها ماموریت موفق اشتراک کرده بود و به عساکر امریکایی در برابر نیروهای شورشی کمک کرده، اینک یکی از ۶۳ مهاجر افغان است که پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در ایالت داکوتای شمالی اسکان داده شده است.
پس از سقوط افغانستان به دست طالبان در پانزدهم ماه اگست سال گذشته بیش ۱۲۴۰۰۰ افغان توسط امریکا و متحدان آن از افغانستان به خارج منتقل شده اند که اکثریت آنها در ایالات متحدۀ امریکا مسکن گزین شده اند.
وزارت خارجۀ ایالات متحده گفته که به روند انتقال متحدان افغان امریکا از افغانستان، ادامه خواهد داد.