لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۹

نیویارک پست: زنان افغان پس از خروج امریکا در وحشت زندگی می‌کنند


آرشیف - شماری از زنان معترض در کابل
آرشیف - شماری از زنان معترض در کابل

روزنامه نیویارک پُست مطلبی را زیر این عنوان نوشته که " قانون جنگل: زنان افغان پس از خروج امریکا در وحشت زندگی می‌کنند"

روزنامه به نقل از یک خبرنگار ۲۳ ساله از شهر جلال آباد نوشته که پیش از خروج امریکا از افغانستان زندگی خوبی داشت و می‌توانست در سایر بخش ها سهم بگیرد. اما این خبرنگار زن گفته که حالا با تغییر رژیم در این کشور کار کردن برایش بسیار دشوار شده.

نیویارک پُست در ادامه نوشته که در حال حاضر افغانستان برای میلیون ها زن و دختری که پس از خروج امریکا در آنجا زندگی می‌کنند شبیه خانه نیست، مردم افغانستان به دوران باستان برگشته و زنان در آن کشور به زمانی برگشته اند که چهره های شان در میان برقع پنهان بود.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در ماه می سال جاری میلادی به زنان دستور داد تا چهره خود را در محضر عام بپوشانند از جمله مجریان زن در تلویزیون ها.

در ادامه آمده، زنانی که یک زمان مسئولیت های مهمی در دفترهای دولتی داشتند در حال حاضر به چشم نمی‌خورند، رویاهای رسیدن به سمت های مهم در عرصه های کاری، ورزشی و آموزشی از هم پاشیده و تقلا برای بقا جایگزین آن همه رویا شده است.

یک فعال حقوق زنان از ولایت پنجشیر به نیویارک پُست گفته که احساس می‌کند که پس از پانزدهم اگست ۲۰۲۱ دیگر زنده نیست.

او گفته که هر زمانی که از خانه بیرون می‌شود با پرسش‌های طالبان روبه‌رو می‌شود که محرمش کجاست و به کجا می‌رود.

زنان و دختران افغان پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان با برخی از محدودیت های شدید رو به رو شدند، تا کنون مکاتب بالاتر از صنف ششم در افغانستان به روی دختران مسدود است.

زنان در دوره نخست حاکمیت طالبان بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی هم با محدودیت های مشابه از جمله اجازه نداشتن به تحصیل و کار روبه‌رو بودند.

طالبان گفته اند که به کارمندان زن در بخش‌های صحت، معارف، ریاست پاسپورت و نیز در میدان‌های هوایی اجازه کار داده اند. اما بسیاری زنان می‌گویند که این گام‌ها کافی نیست.

روزنامه دیلی میل در مورد ویدیویی نوشته که انتشار آن در صفحات اجتماعی، برای یک پناهجوی افغان در استرالیا دردسر ساز شد.

دیلی میل نوشته، زمانی که یک تیک تاکر معروف استرالیایی پول خرید یک پناهجوی افغان را در یکی از مغازه ها پرداخت و ویدیویی آنرا در صفحات اجتماعی گذاشت، پناهجوی افغان این عملکرد او را تحقیرآمیز خوانده است.

عیسی پناهجوی افغان در استرالیا گفته که با نشر این ویدیو، اقارب و دوستانش از نقاط مختلف جهان با او به تماس شده و پرسیده اند که آیا به کمک شان نیاز دارد.

رستم راضیف تیک تاکر معروف استرالیایی در ماه جون ویدیویی از عیسی را بدون اجازه او در صفحات اجتماعی نشر کرد.

این ویدیو که در آن رستم راضیف پول خرید عیسی را می‌پردازد، شش میلیون بیننده داشته است.

راضیف پیش از این هم بگونه غیرمترقبه به مغازه ها رفته و پول خرید افراد را پرداخته و ویدیو های آنرا در صفحات اجتماعی نشر کرده است.

در ادامه آمده که عیسی گفته که او پناهجوی افغان است که بخاطر حفاظت از حریم خصوصی خود از انتشار محتوای رسانه های اجتماعی خودداری کرده و نشر ویدیوی او در صفحات اجتماعی او را نگران کرده است.

او گفته که از شرایط جاری کشورش فرار کرده اما او گدا نیست.

رستم راضیف بعد از ادعای عیسی، ویدیویی عذرخواهی را نشر کرده و گفته که نمی‌دانست که نشر ویدیویی عیسی، جنجال برانگیز می‌شود.

XS
SM
MD
LG