عدم موجودیت بودجه کافی برای پاکسازی ماین ها در افغانستان سازمان های بشری را نگران ساخته است.
مقامات اداره ماین پاکی حکومت طالبان به خبرگزاری رویترز گفته اند که آنها بودجۀ ۳ میلیون دالری شان را از دست داده و مجبور به اخراج ۱۲۰ کارمند این اداره شده اند.
بر اساس خبرگزاری رویترز، کمبود بودجه برای افغانستان، کشوری که ۴۰ سال جنگ را سپری کرده و هنوز هم بخش های از مناطق با ماین های زمینی فرش شده٬ بسیار نگران کننده است.
شورای پناهندگان دنمارک یکی از سازمان های بشری است که آگاهی عامه را در مورد خطرات ماین ها در افغانستان پیش برده و با ادارات مربوط ماین پاکی همکاری می کند.
شارلوت سلنته(Charlotte Slente) رئیس این شورا، می گوید که ماین ها و مهمات منفجر ناشده یک تهدید بزرگ برای افغان ها به شمار می رود:
"مسئلۀ ماین ها و مهمات منفجر ناشده در افغانستان، یک مشکل بسیار بزرگ است. افغانستان در واقع یکی از کشورهایی جهان است که به شدت ماین گذاری شده. به گفته ادارت ملی ماین پاکی، هر ماه بیش از ۱۰۰ تن در نتیجه انفجار ماین ها در افغانستان قربانی می شوند".
بر اساس گزارش ها، بیشترین قربانیان انفجار ماین ها و مهمات منفجر ناشده را در افغانستان، کودکان تشکیل می دهند.
در ماه مارچ سال جاری صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) اعلام کرد که طی هفت ماه سال جاری سیصد کودک در افغانستان در نتیجۀ انفجار ماین کشته یا دست و پای آنها قطع شده است.
خبرگزاری رویترز با برخی از قربانیان انفجار ماین ها و مهمات منفجر ناشده در شفاخانه صلیب سرخ در کابل صحبت کرده است.
شبانه که در شفاخانه صلیب سرخ کار می کند و خود چند سال قبل در نتیجۀ انفجار ماین مجروح شده بود، می گوید:
"۱۵ سال قبل اثر انفجار مین پاهایم را از دست داده ام، هفت ساله بودم و در مورد ماین چیزی نمی دانستم، پایم را روی ماین گذاشتم و در نتیجۀ انفجار هر دو پایم را از دست دادم."
جمال خان که از قندهار آمده، می گوید:
"هشت سال پیش در قندهار در نتیجۀ انفجار ماین کنار سرک، هر دو پایم را از دست دادم."
در ماه اگست سال گذشته، زمانی که طالبان به قدرت رسیدند، بخش زیادی از کمک های بین المللی با افغانستان به حالت تعلیق درآمد. این امر بیشتر ادارات خدماتی را تحت تاثیر قرار داده و اکثر کارمندان ادارات مانند بخش ماین پاکی به دلیل کمبود بودجه، کارهایشان را از دست داده اند.
با این حال، اداره مطبوعاتی وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا به خبرگزاری رویترز گفته که از ماه اگست گذشته تا اکنون، در مجموع ۷۲۰ میلیون دالر کمک بشری به افغانستان ارائه کرده است.