لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۱۳

واکنش طالبان به بسته شدن صفحات فیسبوک تلویزیون ملی و آژانس خبری باختر


احمد الله وثیق رئیس رادیو و تلویزیون ملی افغانستان
احمد الله وثیق رئیس رادیو و تلویزیون ملی افغانستان

پس از آنکه شبکۀ اجتماعی فیسبوک صفحات رادیو تلویزیون ملی و آژانس خبری باختر تحت کنترل طالبان را مسدو ساخت، طالبان آن را یک اقدام علیه آزادی بیان خواندند.

احمد الله وثیق رئیس رادیو و تلویزیون ملی افغانستان دیروز چهارشنبه در پیام ویدیویی گفت: "این کار ادارۀ فیسبوک یک عمل خلاف همۀ اصول رسانه‌ای و آزادی بیان است. رادیو و تلویزیون ملی یک نهاد ملی، صدای ملت و رسانه مردم است."

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان هم در توییتی در مورد تصمیم اخیر فیسبوک نوشته که "این نه نشان دهنده شجاعت و نه تحمل است."

به گفته مجاهد شعار آزادی بیان برای حمله بر ملت‌های دیگر به کار می‌رود.

اما سعید شینواری که به حیث خبرنگار و فعال رسانه‌ای در افغانستان کار می‌کرد، می‌گوید که طالبان خود به آزادی بیان پایبند نیستند: "طالبان فکر می‌کنند که دنیا و جهان باید به ارزش‌های آزادی بیان متعهد بمانند و فیسبوک هایی را بسته نکنند که طالبان از حکومت سابق غصب کرده اند. طالبان خود چه می‌کنند و چه کار هایی را نکرده اند؟ مردم را به خاطر یک پست انتقادی از طالبان در فیسبوک، سه، چهار ماه زندانی می‌کنند."

ادارۀ میتا در پاسخ به ایمیل صدای امریکا مبنی بر مسدود شدن صفحات رادیو و تلویزیون ملی افغانستان و خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان گفته که این صفحات برخلاف سیاست آنها مطالب را منتشر می‌کردند.

ضیا بومیا، یکی از اعضای رهبری فدراسیون موسسات حمایت از رسانه‌ها
ضیا بومیا، یکی از اعضای رهبری فدراسیون موسسات حمایت از رسانه‌ها

ضیا بومیا، یکی از اعضای رهبری فدراسیون موسسات حمایت از رسانه‌ها می‌گوید، طالبان در صفحات و شبکه‌های اجتماعی رادیو تلویزیون ملی و آژانس خبری باختر فقط مطالبی را منتشر می‌کردند که به نفع آنها بود: "شاید این اقدام ادارۀ فیسبوک به خاطر کند ساختن و ضعیف کردن ماشین تبلیغاتی طالبان که از این شبکه‌های اجتماعی به نفع خود کار گرفتند موثر واقع شود، متاسفانه در پهلوی آنکه به طالبان ضرر رساندند، برای مردم عام خارج و داخل از افغانستان که از این صفحات دریافت می‌کردند، یک صدمه است. "

این در حالیست که دیروز چهارشنبه مشکلات رسانه‌ها و خبرنگاران توسط اعضای شورای خبرنگاران افغانستان در ملاقات با حامد کرزی رئیس جمهور سابق این کشور مورد بحث گرفت.

آقای کرزی در بیانیه‌ای قول همکاری در زمینۀ حل این مشکلات را داده است.

لین اودانیل خبرنگاراسترالیایی
لین اودانیل خبرنگاراسترالیایی

اخیراً لین اودانیل خبرنگار آسترالیایی که اخیراً به افغانستان سفر کرده بود، در توییتر خود به دلیل چند گزارش خود عذرخواهی کرد.

این گزارش‌ها در مورد ازدواج اجباری شماری از دختران خردسال با رهبران طالبان بود. اما او پس از خروج از افغانستان در توییتر خود نوشت که استخبارات طالبان او را مجبور به عذرخواهی کرده بود.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اواسط ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی، صد‌ها رسانه در این کشور مسدود شدند و باقی رسانه‌ها نیز با محدودیت‌های شدید مواجه هستند. علاوه بر این، گهگاهی در مورد آزار و اذیت، دستگیری، ناپدید شدن و اخراج اجباری خبرنگاران نیز گزارش هایی داده می‌شود.

آرش همایون

XS
SM
MD
LG