لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۴ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۲

ریچارد بنیت: در افغانستان به گونهٔ تکرار ظلم صورت می‌گیرد


آرشیف
آرشیف

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که با حاکمیت طالبان وضعیت حقوق بشری در افغانستان در مقایسه با حکومت مخلوع این کشور بدتر شده است.

ریچارد بنیت این نگرانی اش را در یک نشست که از سوی پارلمان اروپا در مورد وضعیت حقوق بشری برگزار شده بود، ابراز کرد.

آقای بنیت گفت، پس از فروپاشی نظام جمهوریت در افغانستان بدون شک وضعیت بشری در افغانستان خراب شده که به گفته او این به دور از انتظار نبود: "در افغانستان به گونهٔ تکرار ظلم صورت می‌گیرد، همه روزه گزارش‌هایی از کشتار غیرعادلانه، ناپدید شدن، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه و مجازات گروه‌های به نشر می‌رسند."

او در ادامهٔ صحبت‌هایش در مورد وضعیت زنان افغانستان نیز گفت: "از ماه آگست تا به حال، برخورد طالبان را که می‌بینیم در سدۀ حاضر و شاید در درازای سدۀ‌ گذشته، نسبت به هرجای دیگری این دشوارترین عقب نشیتی زنان است، حقوق زنان زیر پا شده است."

رادیو آزادی تلاش کرد تا در مورد گفته‌های آقای بنیت، دیدگاه سخنگویان حکومت طالبان را داشته باشد اما آنها دستیاب نشدند.

مقام های حکومت سرپرست طالبان همواره گزارش‌های مربوط به وضعیت بد افغانستان به ویژه وضعیت بد بشری را رد کرده اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان روز شنبه به رادیو آزادی گفت، آن‌ها به اساس شریعت اسلامی متعهد به حفظ حقوق همه اتباع هستند.

ریچارد بنیت
ریچارد بنیت

نگرانی‌های آقای بنیت در حالی مطرح شده است که با حاکمیت دوبارهٔ طالبان دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب‌ محروم شده‌اند، زنان اجازهٔ کار را ندارند، و حجاب نیز بالای شان تحمیل شده است.

ریچارد بنیت: مقام‌های اصلی حکومت طالبان در فهرست سازمان‌های تروریستی شامل اند

ریچارد بنیت گزارشگر ویژهٔ حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان جامعهٔ جهانی را نقد کرده که آیا می‌توانند با گروه‌های در ارتباط باشند و از آن‌ها حساب بپرسند که ممکن عامل کشتار هزاران تن باشند؟

او از سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخلهٔ حکومت طالبان به عنوان مثال یاد کرده است: "ما باید به یاد داشته باشیم که صاحبان قدرت در افغانستان، مقام‌های اصلی حکومت طالبان در فهرست سازمان‌های تروریستی شامل اند، شماری از رهبران شان تحت محدودیت قرار دارند، به عنوان مثال، سرپرست وزارت داخله و رهبر شبکهٔ حقانی که ممکن مسئول کشتار هزاران غیرنظامی باشد و حکومت امریکا بالای او جایزهٔ ده میلیونی گذاشته است، جامعهٔ جهانی و اتحادیهٔ اروپا چگونه می‌تواند این گروه را دخیل کند؟ مردم افغانستان متوجه هر عمل هستند."

سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخلهٔ حکومت طالبان، پس از حاکمیت طالبان تا مدت زیادی در رسانه‌ها ظاهر نمی‌شد.

پیش از حاکمیت طالبان، نظامیان داخلی و خارجی شبکۀ حقانی را به عنوان خطرناک ترین شاخۀ طالبان معرفی می‌کردند که به گفتۀ آنان، سازماندهی حمله‌های پیچیدۀ انتحاری و مسلحانه را در افغانستان برعهده داشت.

با این حال هفتۀپیش انس حقانی، برادر سراج الدین حقانی در گفت‌وگو با هفته‌نامۀ اشپیگل آلمان گفت که شبکۀ حقانی اصلاً وجود نداشت و بیشتر از وجود فزیکی، در رسانه‌ها مطرح بود.

سخنگویان حکومت طالبان در مورد این ادعا‌ها نیز به رادیو آزادی چیزی نگفتند.

XS
SM
MD
LG