شیوع بیماری کولرا زنگ خطر را برای باشندگان ولایت هلمند به صدا در آورده است.
ریاست صحت عامه ولایت هلمند میگوید، شمار افراد مبتلا به بیماری کولرا در ولسوالی باغران این ولایت مشخص نیست اما تا کنون ۱۸ تن به اثر این بیماری جان باخته اند.
سید احمد سعیدی رئیس صحت عامه حکومت طالبان در این ولایت به رادیو آزادی میگوید: "مراکز قبلی هست و ما سه چهار مرکز دیگر هم جور کردیم، از دیروز مورد فوتی نداریم اما دوا و حدود سه داکتر در منطقه موجود است، ما تا حال ۱۸ مورد فوتی داشتیم و شمار افراد مبتلا زیاد است، به مرکزی که من هستم حدود ۵۰ نفر است و همچنان در دیگر کلینیکها ۱۵ نفر یا ده نفر موجود است اما حالا وضعیت تحت کنترل است."
به گفته او اکنون منطقه تحت کنترل است و تلاش میشود تا این بیماری به دیگر مناطق شیوع نکند.
به گفته آقای سعیدی در میان جان باختهگان، کودکان، زنان و بزرگسالان شامل اند.
اما آژانس دولتی باختر مربوط حکومت طالبان شمار جان باختهگان این بیماری در ولسوالی باغران هلمند را ۲۰ تن میگوید.
آژانس باختر نوشته، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۰ تن به این بمیاری مبتلا شدند، اما ریاست صحت عامه هلمند میگوید شمار افراد مبتلا مشخص نیست.
وضعیت منطقه باغران ولایت هلمند نگران کننده است.
حبیبالله در اینباره به رادیو آزادی میگوید: "میزان ابتلا به کولرا در ولسوالی شمالی ولایت هلمند رو به افزایش است و وضعیت خوب نیست، در کنار کودکان، بزرگسالان را نیز کشته است و وضعیت در حال افزایش است."
به گفته او با وجود تلاش اداره محلی برای کنترل این بیماری، اما اکنون مرکز باید برای جلوگیری از شیوع این بیماری وارد عمل شود.
این در حالی است که پیش از این در مناطق زلزلهزده پکتیکا و خوست نیز گزارشهایی از شیوع بیماری کولرا منتشر شده بودند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد "یونیسف" نیز هفته گذتشه در صفحه توییتر خود نوشت، دهها تن در مناطق زلزله زده به بمیاری کولرا مبتلا شده و کودکان بیشتر از همه در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
کولرا یک عفونت در روده باریک است که از طریق آب توسط "باکتری ویبریو کولرا" ایجاد میشود. این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته وارد بدن میشود.
داکتران میگویند مهمترین راه انتقال باکتری، سبزیهای آلوده است. سبزیهایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی تغذیه میشوند دارای بیشترین آلودگی هستند.