نشریۀ فارن پالیسی با توجه به رویداد های اخیر در ولایت سرپل در مطلبی تحت عنوان "جنگ طالبان بالای زغال سنگ در شمال افغانستان" مینویسد:
درگیریها در ولسوالی دور افتاده ای بلخاب در ولایت سرپل، بخشی از رویارویی بین حکومت مرکزی و مردم محلی است که در تلاش سهم خودشان هستند، حکومتی که توسط طالبان با بحران کمبود پول نقد، اداره میشود.
به نوشته فارن پالیسی، ثروت های منطقهای در قلب این اختلافات قرار دارد، جنگ بالای معادن زغال سنگ و اینکه چه کسی از آنها سود میبرد.
فارن پالیسی میافزاید، از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در ماه اگست گذشته که منجر به تحریمهای بینالمللی و منجمد شدن منابع مالی این کشور شد، طالبان به شدت به پول نیاز دارند.
فارن پالیسی از قول مفتی عصمت الله برهان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان نوشته که ولسوالی بلخاب دارای پنج معدن زغال سنگ و همچنان یکی از بزرگترین ذخایر مس در جهان است.
به نوشتۀ فارن پالیسی، استخراج زغال سنگ در افغانستان از مدتها ادامه دارد، اما سه ماه پیش زمانی صادرات زغال سنگ از افغانستان به پاکستان افزایش یافت که اندونزیا صادر کننده بزرگ زغال سنگ حرارتی مورد استفاده در نیروگاه ها، صادرات خود را کاهش داد و پاکستان که با بحران انرژی مواجه است، به زغال سنگ افغانستان جلب شد.
روزنامه هندوستان تایمز مقالهای در مورد کشته شدن ظریف چشتی روحانی مهاجر افغان در هند منتشر کرده است.
روزنامه میافزاید، حضرت خواجه سید ظریف مودود چشتی ۳۵ ساله، توسط سه مرد ناشناس در شهر ناشیک ایالت مهاراشترا به ضرب گلوله کشته شد.
هندوستان تایمز به نقل از سچین پتیل، رئیس پولیس شهر ناشیک گفته که آنها یک فرد مظنون را در پیوند به قتل چشتی دستگیر کرده و در حال تحقیق از دو تن دیگر هستند.
سچین پتیل گفته که چندین مرمی بر ظریف فیر شده و یک آن به پیشانی او اصابت کرده است.
پولیس میگوید که احتمال دارد او توسط راننده و دو راکب دیگر موتر کشته شده و منازعۀ مالی انگیزۀ این رویداد باشد.
ظریف چشتی معروف به صوفی بابا، اخیراً در شبکه های اجتماعی خبرساز شد و در هند طرفداران زیاد پیدا کرده بود.
بر اساس معلومات هندوستان تایمز، آقای چشتی از چهار سال به اینسو در شهر ناشیک زندگی میکرد و یک چینل یوتیوب هم داشت.