اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به روز پنجشنبه در بارۀ وضعیت افغانستان بحث های طولانی داشتند.
سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در این نشست از ادعا ها در بارۀ نقض حقوق بشر توسط طالبان در این کشور سخن گفت.
رامز الاکبروف، معاون و سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) طی گزارشی به اجلاس شورای امنیت گفت که وضعیت حقوق بشر در این کشور متزلزل است.
آقای الاکبروف که از کابل گزارش را از طریق ویدیوکنفرانس ارائه کرد افزود:
«با وجود عفو عمومی و اطمینان مکرر مقام های طالبان ، یوناما به طور دومدار ادعا های معتبر را در مورد کشتار ، بدرفتاری و دیگر تخطی ها علیه افراد وابسته به حکومت پیشین را دریافت می کند. یوناما همچنان ادعا های معتبر را در مورد تخطی های طالبان به دست آورده که علیه افرادی که به داشتن رابطه با مخالفان مسلح و شاخۀ ولایت خراسان داعش متهم شده اند صورت گرفته است.»
او در ادامه گفت، اقداماتی باید روی دست گرفته شود تا از این تخطی ها جلوگیری صورت گیرد و عاملان آن مورد بازخواست قرار گیرند.
حکومت طالبان هنوز در این مورد چیزی نگفته اما در گذشته ادعا ها در این مورد را رد کرده بود.
معاون و سرپرست یوناما همچنان گفت که طالبان محدودیت ها بر حقوق اساسی افراد مانند آزادی اجتماعات صلح آمیز و آزادی بیان و محدودیت بر جامعۀ مدنی را افزایش داده اند.
به گفتۀ او این محدودیت ها به طور خاص حقوق و آزادی زنان و دختران را هدف قرار داده و حضور آنان را در زندگی اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی محدود کرده است.
نماینده امریکا در شورای امنیت: اگر طالبان می خواهند که روابط شان را با جامعۀ جهانی عادی سازند باید محدودیت ها را فورآ رفع کنند
از سوی دیگر نمایندۀ ایالات متحده در نشست شورای امنیت ملل متحد هم به این محدودیت ها اشاره کرد و گفت:
«اگر طالبان می خواهند که روابط شان را با جامعۀ جهانی عادی سازند ، محدودیت در زمینۀ محروم کردن زنان را از زندگی اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی باید فوراً دُور کنند. توقعات ما ساده و استوار بر سیستم ملل متحد است. همه افغان ها باید بتوانند صحبت کنند ، عقیده شان را ابراز کنند و بدون ترس بیاموزند.هر کدام آنها سزاوار دسترسی مساوی به آموزش ، کار و مشارکت در زندگی عمومی اند.»
هچ کشوری هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
نمایندگان شماری از کشور های دیگر نیز در نشست شورای امنیت ملل متحد از محدودیت هایی یاد کردند که از سوی طالبان بر زنان و دختران در افغانستان وضع شده است.
بیش از ده ماه می شود که مکتب های متوسطه و لیسۀ دختران در افغانستان بسته اند.
طالبان بر خلاف وعدۀ قبلی شان در سوم ماه حمل اعلام کردند که این مکاتب تا اطلاع بعدی مسدود خواهد بود.
در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان ، زنان در بسیاری از اداره های دولتی حضور ندارند.
حجاب اجباری یکی دیگر از محدودیت هایی است که طالبان بر زنان وضع کرده اند.
طالبان گفته اند که به رعایت حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلامی متعهد اند.
فعالان حقوق زن اما می گویند که این حرف طالبان خیلی کلی است و به گفتۀ آنها ، طالبان می خواهند زنان را از زندگی عمومی حذف کنند.