لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۶

زلزله ویرانگر بار دیگر افغانستان را در سرخط رسانه های غربی قرار داد


یک خانۀ که در اثر زلزله در ولایت پکتیکا کاملاً تخریب شده است
یک خانۀ که در اثر زلزله در ولایت پکتیکا کاملاً تخریب شده است

زلزله‌های اخیر در ولایات خوست و پکتیکا، بار دیگر افغانستان را در سرخط رسانه‌های غربی قرار داده. زلزله هایی که در نتیجۀ آن بیش از یک هزار تن کشته و بیش از ۱۵۰۰ تن دیگر زخمی شدند.

روزنامۀ گاردین چاپ بریتانیا نوشته که بلافاصله پس از این فاجعه، بلال کریمی معاون سخنگوی طالبان، از نهاد‌های کمک کننده خواست تا در تلاش‌های اضطراری در افغانستان کمک کنند.

به نوشتۀ گاردین، توماس نیکلاسن، فرستادۀ خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان گفته که این اتحادیه بر وضعیت نظارت می‌کند و آماده هماهنگی و ارائه کمک‌های اضطراری با مردم و آسیب دیدگان در افغانستان است.

اما گاردین افزوده که ممکن است که تلاش‌های نجات و کمک رسانی دشوار باشد چونکه پس از بازگشت طالبان به قدرت در تابستان پارسال، فعالیت بسیاری از نهادهای کمک‌رسان بین‌المللی در افغانستان محدود شده است.

به نوشتۀ گاردین، این فاجعه در حالی رخ داده که افغانستان با بحران شدید اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، بحرانی که با تسلط طالبان، افغانستان را فراگرفته و بسیاری از کشورها تحریم هایی را بر بخش بانکی افغانستان وضع کرده اند و میلیاردها دالر کمک‌های انکشافی با افغانستان را کاهش داده اند.

روزنامۀ شیکاگو تربیون هم با نشر گزارشی از خبرگزاری اسوشیتدپرس، با اشاره به زلزله‌های اخیر به قدرت ۶.۱ درجۀ ریشتر در ولایات خوست و پکتیکا در افغانستان، از یک زلزله شناس نقل قول کرده. رابرت سندرز زلزله شناس ادارۀ زمین شناسی ایالات متحدۀ امریکا گفته که در بیشتر مناطق جهان، زلزله‌ای به این شدت همچو ویرانی و تخریب گسترده‌ای را به بار نمی آورد. اما به گفتۀ سندرز، تعداد تلفات زلزله‌ها بیشتر به موقعیت جغرافیایی، کیفیت ساختمان‌ها و تراکم جمعیت ارتباط دارد.

در گزارش آمده که سندرز گفته که به دلیل تراکم جمعیت و کوهستانی بودن منطقه، احتمال فروریختن سنگ و لغزش زمین، زلزله‌های اخیر در افغانستان، خسارت قابل توجهی را به بار آورده است.

روزنامۀ امریکایی دیلی هرالد نیز مقاله‌ای در مورد زلزله‌های اخیر در افغانستان منتشر کرده که در بخشی از آن آمده که پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان، ایالات متحدۀ امریکا و متحدانش از این کشور خارج شدند، به دنبال آن شماری از نهاد‌ها و سازمان‌های کمک رسان بین‌المللی هم به دلایل امنیتی و تخطی‌های طالبان از حقوق بشر این کشور را ترک کردند.

به نوشتۀ دیلی هرالد قطر، ترکیه و امارات متحده عربی برای از سرگیری فعالیت میدان‌های هوایی افغانستان همکاری می‌کنند، اما تقریباً هنوز طیارات باربری بین‌المللی به افغانستان نمی‌روند و این امر ارسال کمک‌ها به قربانیان زلزله در افغانستان را با مشکل مواجه می‌کند.

XS
SM
MD
LG