به سلسلۀ نگرانیها از وضعیت زنان و دختران در افغانستان، این بار میشل باچله، کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد٬ بخاطر چیزی که «سرکوب نهادینه شدۀ سیستماتیک» دختران و زنان در افغانستان توسط طالبان خوانده، از طالبان انتقاد کرده است.
خانم باچله ناوقت چهارشنبه ۲۵ ماه جوزا در پنجاهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژینو گفت که افغانان تاریکترین لحظات یک نسل را تجربه می کنند.
او افزوده است که یک میلیون و یکصد هزار دختر از حق آموزش محروم استند.
این پس از آن است که ۲۵ سازمان بشمول دیدبان حقوق بشر و سازمان عفو بین الملل خواهان بحث فوری روی بحران کنونی حقوق زنان در افغانستان در پنجاهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد شده بودند.
آنها در نامۀ سرگشادهای به این شورا گفته بودند که وضعیت زنان در افغانستان نسبت به هر کشور دیگر جهان خراب است و در هیچ کشور زنان به اندازۀ زنان افغان از حقوقشان محروم نشده اند.
هرچند حکومت سرپرست طالبان بارها گفته است که به حقوق زنان در چوکات شریعت احترام دارد، اما این گروه پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان، مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد، بسیاری از زنان وظایفشان را از دست دادند، دستور حجاب اجباری بر دختران و زنان صادر شد، بر سفر زنانِ بدون محرم محدودیت وضع شد، و وزارت زنان و کمیسیون حقوق بشر منحل شدند.
برنامۀ شکست سکوت به روز پنجشنبه ۲۶ ماه جوزا به بحث در همین مورد اختصاص یافته بود.
مهمانان:
فرشته احمدی، فعال حقوق زن
کریمه رحیم یار، معلم یکی از مکتبها در کابل
مرسل حبیبی، فعال امور اجتماعی
میزبان: ژکفر احمدی
برای شنیدن این بحث این جا را کلیک کنید: