واشنگتن پُست
- روزنامه واشنگتن پُست به گرسنگی افغان ها تمرکز کرده و نوشته است که امریکا و طالبان در این مسئله همدیگر شان را مقصر می دانند.
به نوشته روزنامه، بحران بشری افغانستان سالها ادامه داشته و در نتیجه نه تنها فقر فزاینده و خشکسالی، بلکه اتکای اقتصاد این کشور به کمک های بین المللی٬ وضعیت را اکنون دشوار کرده است.
در ادامه، سخنان ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه امریکا نشر شده که تابستان گذشته پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان گفته بود که با حکومتی در این کشور که به حقوق بنیادی بشری احترام نمی گذارد، یک سِنت ( کوچک ترین واحد پول امریکا) هم کمک نخواهد شد.
به نوشته واشنگتن پسُت، در آستانه زمستان گذشته، اداره جو بایدن رئیس جمهور امریکا تحت فشار قرار گرفت که از فاجعه در افغانستان جلوگیری کند و در نتیجه ایالات متحده و سایر کشور ها، کمک های بشری را از طریق سازمان ملل متحد و برخی نهاد های دیگر برای نیازمندان در افغانستان فراهم کردند.
از سوی دیگر امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان به واشنگتن پُست گفته که آنها به این باور بودند که با پایان یافتن جنگ، فرصت های زیاد اشتغال برای همه فراهم خواهد شد. اما متقی افزوده که امریکا همه را مختل کرده است.
حکومت سرپرست طالبان با گذشت نزدیک به ده ماه از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است. بسیاری از کشورها، احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان را از اصلی ترین موارد برای تعامل با طالبان می دانند.
روزنامه گاردین
- روزنامه بریتانیایی گاردین در مطلبی به زنده گی شماری از زنان در کابل، که با حاکمیت دو باره طالبان، امیدواری شانرا از دست داده اند، پرداخته است.
نویسنده گفته های شماری از زنان را نشر کرده که در یک صنف درسی در ناحیۀ هفدهم شهر کابل، برای کودکان بیجا شده٬ آموزش می دهند.
در ادامه آمده که این زنان در جریان سفر دیوید لَمی سیاستمدار ارشد از حزب کارگر بریتانیا به کابل، با او دیدار کردند و هر حرف شان مملو از اشک بود.
در میان این بانوان یک دختر ۱۹ ساله هم حضور داشته که به نقل از گاردین، محصل پوهنځي انجنیری کابل بوده است. او گفته است، هنگامی نا امید شد که طالبان دروازه پوهنتون را به رویش بستند زیرا او تمامی چهره اش را نپوشانیده بود.
روزنامه به وضعیت زنان در کابل هم توجه کرده که در یک قطار طولانی برای دریافت کمک های بشری صف بسته بودند.
گاردین به نقل از دیوید لمی سیاستمدار ارشد از حزب کارگر بریتانیا نوشته که گفته است، اگر در کابل حضور نداشته باشند، فعالیت هم کرده نمی توانند. او هشدار هم داده است که وضعیت فعلی افغانستان شاید بیشتر از این بحرانی شود.