نیویارک پُست در مطلبی به برخی از افغانانی توجه کرده که در تقریباً بیست سال گذشته با نیروهای امریکایی در افغانستان همکاری کرده بودند؛ اما با خروج این نیروها، هنوز هم در افغانستان باقی مانده اند.
نویسنده گفته که در جولای ۲۰۲۱ چند ماه قبل از اینکه طالبان کابل را تصرف کنند، جو بایدن رئیس جمهور امریکا در سخنرانی خود به امریکاییها گفته بود که افغانانی که در درازمدت با امریکاییها در افغانستان همکاری کرده اند را تنها نخواهد گذاشت.
بایدن افزوده بود که اگر آنان میخواهند که در ایالات متحده امریکا مسکن گزینند، امریکا در کنارشان خواهد ایستاد.
به باور نویسنده، رئیس جمهور بایدن در آن زمان خواسته بود با این اظهارات از تصمیمش به خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کند.
اما در ادامه آمده که وعده جو بایدن در مورد کسانی که به عنوان ترجمان، مدافع حقوق زن و نماینده جامعه مدنی در افغانستان کار کرده اند و فعلاً زندگیشان در خطر است، هنوز عملی نشده و هنوز بیش از ۲۴۰ هزار افغان یا از طریق روند ویزه ویژه موسوم به (اس آی وی) و یا هم از طریق روند همدردی بشری منتظر اخذ ویزه امریکا هستند.
نشریه میل آنلاین در مطلبی نوشته که یک زن امریکایی افغان الاصل که از سوی طالبان بازداشت شده بود بدون کمک وزارت خارجه امریکا به همکاری یک امریکایی افغان الاصل دیگر نجات پیدا کرد.
این شخص در نیروهای بحری امریکا در صفوف قوای احتیاط کار میکرد.
در مطلب آمده که خانواده مهناز صافی ۳۳ ساله ماه گذشته با سرباز امریکایی افغان الاصل تماس گرفت و ازش کمک خواست تا در رهایی مهناز از چنگ طالبان همکاری کند.
در ادامه میخوانیم که این سرباز نیروی احتیاط و برادرش هم در ماه دسمبر سال گذشته پس از همکاری با افغانانی که میخواستند از زیر سلطه طالبان فرار کنند، بازداشت شده بودند.
در ادامه آمده که مهناز صافی در نیوجرسی به دنیا آمده و پس از جمع آوری تقریباً هجده هزار دالر امریکایی در ماه می برای کمک به مردم بیبضاعت به ولایت جوزجان سفر کرده بود.
در مطلب آمده که او سه هفته پس از اقامت در افغانستان از سوی مسئولان محلی طالبان برای تحقیق فرا خوانده شد و زمانی که مسئولان متوجه شدند که او بدون ویزه داخل افغانستان شده بازداشت شد.
مهناز صافی گفته که او تمام تهدیدات در مورد افغانستان را پذیرفته و هشدارهای همه طرف ها، از جمله دوستان و خانوادهاش مبنی بر اینکه افغانستان زیر سلطه طالبان است را نادیده گرفته به این کشور آمده بود.
در مطلب آمده که سرباز احتیاط با استفاده از روابطش با برخی از مسئولان طالبان برای رهایی مهناز همکاری کرده بود.
پر خوانندهترینها
۱