نشر ویدیوی اعتراف اجمل حقیقی، مدل و یوتیوبر سرشناس افغانستان و همکارانش از سوی حکومت طالبان واکنشهای گسترده به دنبال داشته است.
در یک ویدیوی نشر شده از سوی اداره استخبارات حکومت طالبان دیده میشود که اجمل حقیقی مدل و یوتیوبر افغان همراه با سه تن از همکارانش با دستانی بسته و چهرۀ ژولیده از مردم افغانستان و طالبان معذرت خواهی میکند.
در این ویدیو اجمل حقیقی میگوید که در ویدیوهایش در یوتیوب به مقدسات توهین شده است.
اما مشخص نیست که این ویدیو تحت چه شرایطی ضبط شده است.
چگونگی نشر این ویدیو از سوی اداره استخبارات حکومت طالبان، واکنشهای گستردهیی را در داخل و خارج از کشور و نیز در میان کاربران شبکههای اجتماعی داشته است.
بار: دیدبان حقوق بشر برخوردهای جدی طالبان با رسانهها را مستند کرده است.
هیدر بار، مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر در صحبت با رادیو آزادی بازداشت و تهدید کارمندان رسانهیی را نگران کننده میداند: "ما از گزارش بازداشت یوتیوبر نگران هستیم. دیدبان حقوق بشر برخوردهای جدی طالبان با رسانهها را مستند کرده است. روشی که آنان به رسانهها داخل میشوند و خبرنگاران را به روش خشونتآمیز تهدید میکنند، مهر تاییدی است که آنان آزادی بیان و آزادی فردی را سرکوب میکنند."
رادیو آزادی تلاش کرد دیدگاه سخنگویان حکومت طالبان را در بارۀ نشر این ویدیو داشته باشد، اما آنان دستیاب نشدند.
ویدیویی که سبب شد اجمل حقیقی با همکارانش از سوی طالبان بازداشت شوند، چندی پیش در کانال یوتیوب شخصیاش نشر شد. در این ویدیو اجمل حقیقی با دو مرد و چهار خانم حضور دارند و یکی از همکارانش که به گفتهٔ او از سلامت روانی برخوردار نیست، متهم به توهین به مقدسات شده است.
شماری هم گفته اند که نباید از یک کسی که ثبات روانی ندارد در برنامهها استفاده شود.
هنوز معلوماتی از سرنوشت دخترانی که در این ویدیوی اجمل حقیقی بودند در دست نیست و مشخص نشده که در چه شرایطی هستند.
او پس از واکنشها به این ویدیو اش دو بار بخاطر نشر این ویدیو از مخاطبانش معذرت خواهی نیز کرده است.
اما این معذرتخواهیها انگار سودی نداشته است.
اجمل حقیقی، طراح مد افغان، پس از سقوط حکومت به دست طالبان جشنوارههای متعددی از نمایشهای مد با لباس افغانی برگزار کرده است و اکنون ویدیوهای سرگرمی را در یوتیوب منتشر میکند.
طالبان پیش از این نیز ویدیوهایی از اعتراف برخی از فعالان حقوق بشر و معترضان زن بازداشت شده را منتشر کرده بود که با انتقاد سازمانهای حقوق بشری مواجه شد.