لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۶

فرحناز: مسدود ماندن مکاتب دختران رنج آور است


نزدیک به ده ماه می‌شود که طالبان مکتب‌ها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند.

هرچند حکومت طالبان تعهد کرده بود که شورای از علما تشکیل و در این باره تصمیم گرفته خواهد شد، اما تا حال این تعهد در حد یک وعده باقی مانده است.

دانش‌آموزان دختر می‌گویند که این وضعیت برای آنان آزار دهنده است.

فرحناز آرزوی انجنیر شدن را در دلش می‌پروراند.

او باشندۀ ولایت لوگر و دانش‌آموز صنف یازدهم مکتب است، اما نمی‌خواهد به دلیل مشکلات امنیتی نام مکتبش در گزارش ذکر شود: "هر وقت که در مکتب با هم صحبت می‌کردیم، یکی می‌خواست در آینده انجنیر خوب شود، دیگری می‌خواست داکتر خوب شود، دیگری می‌خواست ژورنالیست شود ما آرمان‌های زیادی داشتیم. من هم می‌خواستم انجنیر شوم و به کشور خود خدمت کنم."

فرحناز می‌گوید، از وقتی که مکتب‌شان بسته شده است او و همصنفی هایش بسیار رنج می‌برند و همیشه در این مورد با همدیگر صحبت می‌کنند: "من هر روز با دوستان خود صحبت می‌کنم، گاهی از طریق تلفون برایشان زنگ می‌زنم و با آنها صحبت می‌کنم، امیدهایی را که ما داشتیم در مورد آن با هم گفت‌وگو می‌کنیم یا اگر معلومات تازه در مورد مکتب بدست ما می‌رسد با همدیگر خود شریک می‌کنیم."

فرحناز می‌گوید، حالا که در خانه نشسته و مکتب نمی‌رود، احساساتش را با رسامی به تصویرمی‌کشد.

اما او در مورد رسم های خود جزییات بیشتر نداد که چه چیزی را رسم می‌کند.

فرحناز: احساساتم را در رسم ها و نوشته هایم بیان می‌کنم

فرحناز این را نیز می‌گوید که گاهی احساسش را در نوشته هایش بیان می‌کند: "و یا چنین هم می‌شود که من این خبر را در برخی نوشته‌ها و مقاله‌های خود می‌نویسم و با خانوادۀ خود شریک می‌سازم، اما نمی‌توانم صدای خود را بلند کنم تا این خبر به همه برسد. همه به ما توجه کنند و با ما یکجا شوند تا صدای ما به مقام‌های مسئول برسد و دروازه‌های مکاتب را باز کنند."

یک سال از آموزش فرحناز باقی مانده، اما امسال سال آخر آموزش مینه است.

مینه، باشندۀ ولایت کنر و دانش آموز صنف دوازدهم مکتب است.

او می‌گوید، برای جشن فراغت مکتب به خود لباس تهیه کرده بود که حالا در الماری اتاقش آویزان است.

لباس را که برای فراغت از صنف دوازدهم آماده کرده بودم، همین گونه در الماری آویزان مانده است

مینه نیز از حکومت طالبان می‌خواهد که دیگر برای شان اجازۀ رفتن به مکتب را بدهد: "لباس را که برای فراغت از صنف دوازدهم آماده کرده بودم، همین گونه در الماری آویزان مانده است، آموزش ما به تعویق افتاد پس ما از حکومت خواهش می‌کنیم که مکتب ما را دوباره باز کند."

مینه می‌گوید که آرزو دارد که از مکتب فارغ شده و شامل پوهنتون شود.

از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان نزدیک به ده ماه سپری شده است، اما در این مدت به جز ولایت بلخ مکتب‌ها در دیگر ولایت‌های افغانستان به دختران بالاتر از صنف ششم بسته است.

این کار طالبان با واکنش‌های گسترده در داخل و بیرون از افغانستان مواجه شده است و جهان هم از طالبان می‌خواهد که هرچه زودتر دروازه‌های مکاتب را به روی دختران باز کند.

روزگذشته مکتوبی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد که در آن بر باز شدن تمام مکتب‌های بالاتر از صنف ششم به تاریخ ۲۱ جوزا در سراسر افغانستان تأکید شده بود.

اما عزیزاحمد ریان، سخنگوی وزارت معارف طالبان در صحبت با رادیو آزادی گفت که محتوای این مکتوب حقیقت ندارد.

XS
SM
MD
LG