اعضای دایمی سازمان امنیت و همکاری اروپا در ویانا پایتخت اتریش درباره وضعیت در افغانستان و پیامدهای آن برای منطقه٬ صحبت کردند.
اگرچه در این نشست گفته شد که تمرکز جهان بیشتر بر تهاجم روسیه به اوکراین متمرکز است٬ اما کشورهای شرکت کننده در اجلاس تاکید کردند که افغانستان نباید فراموش شود.
اعلامیهٔ سازمان امنیت و همکاری اروپا٬ در مورد تاثیرات وضعیت افغانستان بر زنان و مردان در کشور های آسیای میانه نیز تاکید صورت گرفته است.
در اعلامیه سازمان امنیت و همکاری اروپا به نقل از الریکا فنیرد نماینده دایمی سویدن نوشته شده، وضعیت کنونی افعانستان تاثیر مستقیم بر منطقه دارد.
تولا یارجا، رئیس مرکز پیشگیری از مناقشه سازمان امنیت و همکاری اروپا، در این نشست گفت که با توجه به وضعیت کنونی در افغانستان، باید کمکهای بیشتری به آسیای مرکزی برای تقویت انعطافپذیری منطقهای فراهم شود.
منیژه باختری نماینده دایمی افغانستان در سازمان امنیت و همکاری اروپا در جریان صحبتاش در این نشست از عدم احترام طالبان به آزادیهای اساسی زنان و دختران ابراز نگرانی کرد.
خانم باختری از جامعه جهانی خواست تا از حمایت و احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق دختران و زنان اطمینان حاصل کنند.
نماینده افغانستان در شورای امنیت و همکاری اروپا خواستار کمک های فوری برای احیای حقوق زنان و مردم این کشور گردید
سفارت افغانستان در ویانا در اعلامیه خود به نقل از منیژه باختری از جامعه جهانی خواست تا در این زمینه کمکهای فوری ارائه کنند.
نماینده دایمی افغانستان در سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) گفته است که نباید وضعیت کنونی افغانستان، برای کاهش تأثیرات آن بر منطقه ساده تلقی شود بلکه باید به این وضعیت به عنوان یک تهدید نگاه کرد و تصور کرد که میلیونها افغان، زن و مرد به حمایت جامعه جهانی نیاز دارند.
اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان به رادیو آزادی گفت که حقوق افغانها به هیچ وجه پایمال نشده است.
"ما میبینیم در افغانستان صلح است، اطمینان است، کشتار مردم وجود ندارد، آزار و اذیت وجود ندارد، مردم آزادانه زندگی خود را میکنند. ما شاهد نقض حقوق کسی نیستیم."
اگرچه طالبان مدعی حمایت از حقوق بشر هستند، اما از زمانی که به قدرت رسیدند، مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را تعطیل کردند، کار دختران و زنان را محدود کرده و آنها را مجبور به پوشانیدن صورت شان کردند.