لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۴۷

حکومت طالبان تخریب کشتزار های کوکنار را آغاز کرده است


زمین های زیادی در افغانستان امسال نیز زیر کشت کوکنار رفته است.
زمین های زیادی در افغانستان امسال نیز زیر کشت کوکنار رفته است.

حکومت طالبان مبارزه برای از بین بردن کشت کوکنار را آغاز کرده و می خواهد تمام مزارع کوکنار را در سرتاسر افغانستان تخریب کند.

طالبان که بیش از ۹ ماه قبل قدرت را در افغانستان بدست گرفتند در ماه اپریل فرمانی را صادر کرده و کشت کوکنار را ممنوع اعلان کردند.

معین وزارت داخله حکومت طالبان در امور مبارزه با مواد مخدر ملا عبدالحق آخند در لشکرگاه مرکز ولایت هلمند به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت :

«در این مورد حکم خاص امیرالمونین صادر شده که این کار ممنوع است . البته اگربازهم کسی از آن تخلف می کند و بازهم کشت می کند با آنها برخورد شرعی صورت میگیرد و آنها گرفتار میشوند. »

افغانستان بیشترین تریاک جهان را تولید میکند که از آن هروئین ساخته میشود و نظر به تخمین ها هشتاد درصد هروئین تولید افغانستان از طریق پاکستان و آسیای میانه به بازار اروپا میرسد.

افغانستان هنوز هم بزرگ ترین منبع تولید تریاک به شمار می رود
افغانستان هنوز هم بزرگ ترین منبع تولید تریاک به شمار می رود

تصمیم اخیر حکومت طالبان به ملیون ها دهقان و کارمند مزرعه های که با کشت کوکنار زنده هستند ضربه شدید وارد میکند . منع کشت تریاک در یک زمانی اعلان میشود که اقتصاد افغانستان سقوط کرده و با تسلط طالبان بر افغانستان تمویل مالی کشورهای جهان متوقف شده است.

اکثر نفوس افغانستان هم اکنون برای پیدا کردن یک لقمه نان تلاش دارند زیرا این کشور بدترین خشکسالی را تجربه می کند.

نور محمد مالک یک زمین کشت کوکنار در ولسوالی واشیر هلمند در حالی که تراکتور زمینهای کشت کوکنار اورا تخریب میکرد گفت :

«خشکسالی است . کمبود آب است . زمینهای ماهم کم است و کشت دیگر به غیراز تریاک اینقدر مفاد به ما نمی دهد . اگر این کشت نباشد ، زنده گی ما پیش نمیرود. »

افرادی که با مزد روزمره در زمین های کشت کوکنار کار می کنند در وقت حاصل تریاک ماهانه ۳۰۰ دالر درآمد دارند . مردم قریه ها تا زمان حاصل صبر میکنند که یک مقدار پول بدست آورند. آنهابه امید بدست آوردن این پول آرد، بوره، روغن و دیگر اشیا را با قرض میگیرند.

یک تعداد دهقانان در هلمند٬ ولایتی که عمده ترین تولید کننده تریاک می باشد می گویند که فرمان حکومت طالبان بسیار دیر نشر شد. یکی از این دهاقین بنام نیک محمد گفت :

«ما در این گپی نداریم همینقدر است که ما تریاک را پیش از فرمان کشت کرده بودیم ، وقتی که فرمان آنها صادر شد کوکنار ما سبز شده بود . ما بسیار مصرف کرده بودیم و از اینرو دل ما نمی خواست که کشت تریاک ما تخریب شود.»

مقامات طالبان می گویند که برای معیشت بدیل از کشورهای جهان کمک خواسته اند. ملا عبدالحق آخوند معین مبارزه با مواد مخدر در وزارت داخله طالبان می گوید :

«ما کوشش را با موسسات خارجی آغاز کرده ایم و هنوز هم با آنها در تماس هستیم . بعضی از کشورها در بخش بدیل معیشت به ما وعده هم کرده اند. امیدواریم که در این بخش هم دست آورد داشته باشیم. »

تولید تریاک افغانستان درسال ۲۰۲۱ بین یک عشاریه هشت تا دو عشار هفت میلیارد دالر تخمین میشود.

دفتر ملل متحد در امور مواد مخدر و جرايم یو ان او دی سی (UNODC) می گوید تولید تریاک افغانستان درسال ۲۰۲۱ بین یک عشاریه هشت تا دو عشار هفت میلیارد دالر تخمین میشود.

طالبان در سالهای اخیر دوره قبلی حاکمیت خود در دهه ۱۹۹۰ کشت تریاک را ممنوع اعلان کرده و مبارزه جدی را برای تخریب مزارع آن آغاز کردند که به گفته ملل متحد کشت کوکنار تقریبا در تمام افغانستان متوقف شده بود.

بعد از تهاجم تحت رهبری امریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ بسیار دهاقین دوباره به کشت کوکنار رو آوردند.

در ۲۰ سال گذشته واشنگتن هشت میلیارد دالر مصرف کرد که تولید تریاک در افغانستان کاهش یابد . برعکس کشت کوکنار در افغانستان که درسال ۲۰۰۲ در حدود ۷۵ هزار هکتار زمین را دربر می گرفت و در حدود ۳۴۰۰ تُن تریاک تولید میشد، در سال گذشته به دو برابر بلند رفت.

دراین سالها طالبان میلیونها دالر از مالیه دهاقین تریاک و تجاری که آنرا به خارج انتقال میدادند، بدست آوردند.

XS
SM
MD
LG