گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان با شماری از افغان ها به شمول زنان فعال در استانبول ترکیه دیدار و گفتگو کرده است.
ریچارد بنیت به روز سه شنبه در صفحه تویتر خود نوشت که در میان این افغان ها، مدافعان حقوق زنان، اعضای جامعه مدنی، محصلان، وکیلان، قاضی ها و مقام های حکومت گذشته و نماینده های پیشین شورای ملی افغانستان شامل بودند.
آقای بنیت جزئیات بیشتر ارائه نکرده که نشستش با این افغان ها در استانبول به کدام موارد مشخص متمرکز بود٬ اما افزوده است که دیدار هایش با افغان ها غیر رسمی اما سودمند بود.
یکی از اشتراک کننده های نشست ترکیه: این دیدار غیر رسمی بود٬ اما مسایل مهمی مورد بحث قرار گرفت
دو تن از اشتراک کننده های این نشست که خواسته اند بنابر حساسیت موضوع نامی از آنها گرفته نشود، سه شنبه شب به رادیو آزادی گفتند که این نشست به صورت محرمانه و سری برگزار شد.
آنها افزودند که بر اساس تعهد شان، نمی توانند در باره مسایلی که در نشست مورد بحث قرار گرفت، جزئیات بدهند.
ریچارد بنیت نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان، هفته گذشته در یک نشست خبری در کابل در مورد اقداماتی ابراز نگرانی کرد که در برابر بانوان در افغانستان به منظور حذف کامل آنها از جامعه صورت می گیرد:
" اقدام ها مانند ممانعت از آموزش دختران مکاتب متوسطه و لیسه، محدودیت بر کار، نبود فرصت برای مشارکت سیاسی و اجتماعی، محدودیت بر بیرون شدن از خانه،برگزاری تجمعات و ابراز نظر، رهنمود برای داشتن محرم، قوانین شدید پوشیدن حجاب، تاکید جدی که در خانه بمانند، این ها همه تبعیض جنسیتی است و هدفش هم ناپدید کردن زنان از اجتماع است."
حکومت سرپرست طالبان تاکید می کند که برای زنان بر اساس شریعت اسلامی حقوق می دهد.
از سوی دیگر٬ جامعه جهانی همواره تاکید کرده که احترام و حفظ حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان، دو نکته بنیادی برای تعامل جهان با حکومت طالبان است.