پنتاگون در واکنش به یک گزارش بخش اطلاعات دفاعی این وزارت، به رسانهها گفته که امریکا از تهدید داعش در افغانستان آگاه است و به همین دلیل آن را زیر نظر دارد.
پنتاگون هشدار داده است که توانایی فراتری برای مبارزه با این گروه دارد و منتظر نخواهد ماند تا گروه دیگری در افغانستان به توانایی برسد.
جان کربی سخنگوی وزارت دفاع امریکا در یک نشست خبری به روز سهشنبه گفته که کشورش از زمان خروج از افغانستان در ۲۹ آگست هیچ حملهیی در افغانستان انجام نداده. زیرا به گفته او نیازی به آن احساس نکرده است.
او در این باره گفت: "ما گفتیم که گروههای همانند شاخۀ خراسان داعش تلاش خواهند کرد که خود شان را منسجم سازند، از همین خاطر ما تلاش میکنیم تا این اطمینان را به وجود بیاوریم که ما از ظرفیت نیرومند عملیات ضد تروریسم بر فراز افق برخوردار استیم، از همین رو ما با شریکانمان کار میکنیم که به این توانایی دست یابیم. و این به این معنی نیست که ما چنین توانایی را نداریم. ما وضعیت را زیر نظارت داریم و دست زیر الاشه نه نشستیم تا یک گروه دیگر به ظرفیتهایش بیافزاید. و ما برای برخورد با آن از تواناییهای حمله از آنسوی افق برخورداریم."
در گزارش بخش اطلاعات دفاعی این وزارت به نگرانیهایی از فعالیتهای داعش و القاعده در افغانستان هم پرداخته شده است.
بر بنیاد این ارزیابی با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و کاهش عملیاتهای ضد هراس افگنی، گروه داعش حضور و حملههای خود را در این کشور افزایش داده است.
در این گزارش آمده است که گروه داعش همچنان یک تهدید بزرگ در افغانستان است و بر بنیاد برآوردهای که پیش از این انجام شده، این گروه ۲۰۰۰ جنگجو در افغانستان دارد.
گزارش گفته که اگر شاخۀ خراسان گروه داعش از شرایط کنونی سوء استفاده کند، در ۱۲ تا ۸ ماه آینده ظرفیت انجام عملیات خارجی را خواهد داشت که غرب از جمله امریکا را هدف قرار خواهد داد.
این در حالیست که داعش همچنین مسئولیت شماری از حملههای مرگبار در ماههای اخیر در افغانستان را به عهده گرفته است، حمله هایی که در آن دهها غیرنظامی کشته و زخمی شدند که بیشتر آنها شیعهها بودند.
- افزایش انفجارها در مساجد؛ برخی باشندههای پروان: از رفتن به مسجد میترسیم
- داعش مسئولیت انفجارهای روز پنجشنبه در شهر مزار شریف را بعهده گرفت
- طالبان: نگرانی کشورهای همسایه درمورد فعالیت داعش در افغانستان جدی نیست
در این گزارش به نگرانیها از فعالیتهای القاعده در افغانستان نیز پرداخته شده است.
در گزارش آمده است که تواناییهای القاعده در افغانستان که حالا طالبان در آن حاکمیت دارند، ضعیف شده و احتمالاً این گروه سرگرم سروسامان دادن خود و بازنگری استراتژی آیندۀ خود است.
در این گزارش گفته شده که ممکن حضور القاعده از بهر آن در افغانستان کمرنگ جلوه داده شده است که طالبان به دنبال به رسمیت شناخته شدن از سوی جهان است.
سخنگویان طالبان به پرسشهای رادیو آزادی در این باره پاسخ ندادند، اما پیش از این بارها گفته اند که داعش در افغانستان از بین رفته و توانایی سربلند کردن را ندارد.