لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۹

تلاش برای کاهش تنش های مرزی؛ طالبان و ایرانی ها به توافقاتی دست یافته اند


مرز میان افغانستان و ایران
مرز میان افغانستان و ایران

در یک تلاش تازه به هدف ایجاد تفاهم بیشتر برای جلوگیری از تنش های مرزی میان طالبان و پاسبانان سرحدی ایران٬ گفتگو هایی راه اندازی شده است.

هیئت وزارت دفاع حکومت طالبان و مقام های ایرانی، نخستین مرحله گفتگو ها را در مرز دوغارون – هرات و سایر مناطق مرزی در منطقۀ "تایباد" ایران آغاز کرده اند.

بر اساس خبرنامه وزارت دفاع حکومت طالبان، در این نشست در مورد معرفی افراد مشخص در کندک های مرزی دو طرف، ارتباط و هماهنگی دو جانب، جلوگیری از تنش و حل مشکلات از طریق گفتگو ها در آینده و همچنان برگزاری سه نشست دیگر توافق شده است.

تنش ها میان حکومت طالبان و ایران پس از آن افزایش یافت که درگیری در چهارم ثور امسال میان نیرو های دو طرف در مرز اسلام قلعه ولایت هرات رخ داد.

پس از آن ایران شمار نیرو هایش را در مناطق مرزی با افغانستان افزایش داد.

عکس آرشیف: سربازان ایرانی در نزدیکی مرز مشترک ایران با افغانستان
عکس آرشیف: سربازان ایرانی در نزدیکی مرز مشترک ایران با افغانستان


اکنون مقام های حکومت طالبان و ایران ظاهراً اطمینان داده اند که تنش ها پس از این از راه مذاکره حل و فصل خواهد شد.

وزارت دفاع حکومت طالبان به روز جمعه در خبرنامۀ گفت که شبیر احمد عثمانی رئیس ارکان لوی درستیز از حکومت آنها در این گفتگو ها نماینده گی کرده است. از جانب ایران، قاسم رضایی معاون قوای مسلح آنکشور در نشست حضور داشته.

مقام ایرانی: داعش دشمن مشترک افغانستان و ایران است٬ هر دو کشور در نابودی آن تلاش می‌کنند

رسانه های ایرانی به نقل از رضایی گزارش داده اند که گفته است، گروه دولت اسلامی معروف به داعش، دشمن مشترک ایران و افغانستان است و نابودی این گروه هدف مشترک دو کشور به شمار می رود.

او بر تعامل و همکاری دو جانب برای افزایش امنیت مرز ها تاکید کرده و گفته است که افغانستان و ایران باید روی انسجام و اتحاد تمرکز کنند.

درگیری سه هفته پیش به دنبال آن صورت گرفت که مقام های ایرانی ادعا کردند که طالبان می خواستند یک جاده را در مرز بسازند.

ایران و افغانستان با هم بیش از ۹۲۰کیلومتر مرز مشترک دارند و این مرز، علاوه بر رفت و آمد قانونی اموال تجارتی و مسیر رفت و آمد برای قاچاقبران انسان و قاچاقبران مواد مخدر در چندین دههٔ گذشته بوده است.

XS
SM
MD
LG