لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۶

نشست شورای امنیت ملل‌متحد در مورد افغانستان؛ "نقض حقوق بشری برای صلح و ثبات مضر است"


آرشیف، شورای امنیت سازمان ملل متحد
آرشیف، شورای امنیت سازمان ملل متحد

شورای امنیت سازمان ملل متحد شب گذشته برای بررسی وضعیت بشری در افغانستان و بطور خاص محدودیت‌های روزافزون طالبان بر زنان افغان تشکیل جلسه داد.

در این نشست که به ریاست ناروی در عقب درهای بسته دایر شد، در مورد وضعیت حقوق بشر، آزادی زنان و دختران افغان و محدودیت‌های جدید وضع شده توسط طالبان بر آن‌ها بحث و گفتگو شد.

دیبرا لاینز، رئیس هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) و نماینده خاص سرمنشی این سازمان در افغانستان، به نمایندگان ۱۵ کشور عضو شورای امنیت به رهبری ناروی توضیحات ارائه کرد.

تراین هایمربک (Trine Heimerback) معاون نماینده دایمی ناروی در سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت: "ما عمیقاْ نگران نقض مداوم حقوق بشری دختران و زنان هستیم. این برای صلح و ثبات مضر است و موضوعی است که در دستور کار شورا قرار دارد. رویکرد طالبان به جای حل بحران اقتصادی، روی سرکوب زنان و دختران متمرکز است. از به قدرت رسیدن طالبان، حقوق زنان و دختران در بخش‌های که برای زندگی آن‌ها حیاتی است، مانند آموزش، کار و دسترسی به خدمات صحی نادیده گرفته شده، اصولاً حتی گشت‌وگزار آزادانه، در نتیجه زنان و دختران از زندگی اجتماعی محروم شده‌اند."

راهپیمایی زنان معترض افغان در اعتراض به حجاب اجباری
راهپیمایی زنان معترض افغان در اعتراض به حجاب اجباری

در این نشست باربارا وودوارد، نماینده دایمی بریتانیا در سازمان ملل متحد نیز گفت که اگر طالبان به چنین سیاستی ادامه دهند، پذیرش آن به حیث یک حکومت قانونی برای افغان‌ها و جهانیان بسیار دشوار خواهد بود.

اجلاس شب گذشتۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد بعد از آن فرا خوانده شد که وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفت که زنان به شمول چهره باید سر تا پای‌شان را بپوشانند.

در دستورالعمل جدید طالبان گفته شده که در صورت عدم رعایت، کارمندان زن از کار اخراج می‌شوند و رئیس خانوادۀ زنان خانه و دختران نیز از وظایف‌شان اخراج خواهند شد.

بر اساس خبرگزاری رویترز، این تصمیم طالبان نشانه از سرگیری سیاست‌های افراطی این گروه تلقی شده‌است.

فرمان اخیر طالبان در مورد عملی ساختن حجاب اجباری واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته، برخی از کشورها و نهاد های بین‌المللی به‌شمول ایالات متحده امریکا، سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، عفو بین‌الملل و دیدبان حقوق بشر نگرانی‌هایشان را ابراز کرده‌اند.

در این باره دیبرا لاینز، رئیس هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) و نماینده خاص سرمنشی این سازمان در افغانستان، نگرانی‌هایش را با مقامات طالبان در میان گذاشته است.

دیبرا لاینز
دیبرا لاینز

خانم لاینز در دیدار با عبدالسلام حنفی معاون رئیس‌الوزرا و خیرالله خیرخواه سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، خواستار گشایش مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم و رعایت حقوق زنان و دختران شده‌است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در دور نخست حاکمیت طالبان بر افغانستان، زنان و دختران افغان از حقوق‌شان محروم شده بودند و اکنون با وجود تعهدات فراوان، طالبان دوباره دست به اقدامات مشابه زده‌اند.

طالبان پس از تسلط دوبارۀشان بر افغانستان در اگست سال گذشته، گفته بودند که به حقوق زنان و دختران افغان احترام خواهد گذاشت.

XS
SM
MD
LG