لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۱

نیمی از شفاخانه های تداوی معتادین در افغانستان مسدود شده اند


عکس آرشیف: داکتران و کارمندان صحی بخش تداوی معتادین در کابل
عکس آرشیف: داکتران و کارمندان صحی بخش تداوی معتادین در کابل

کاهش کمکهای خارجی با بخش صحی در افغانستان بیشترین تاثیر را روی برنامه های تداوی معتادان گذاشته و کمک ها با این بخش تا حد زیادی متوقف شده است.

مسوولان در وزارت صحت عامه حکومت طالبان میگویند، در گذشته برنامه های تداوی معتادان بگونه کامل از سوی نهادهای کمک کننده خارجی تمویل میشد و در ماه های اخیر این کمک ها متوقف شده است.

جاوید هژیر سخنگوی وزارت صحت عامه میگوید، در حال که تعداد زیادی از شفاخانه های ترک اعتیاد به دلیل نبود بودجه فعالیت شان را متوقف کرده اند، مراکز باقی مانده از بودجه دولتی تمویل میشوند.

" از جملهٔ ۸۸ شفاخانه که وزارت صحت عامه در تمام کشور داشت، توانستیم با استفاده از بودجه وزارت صحت عامه ۴۴ شفاخانه را در تمام ولایت ها فعال نگهداریم، از شانزده شفاخانه که قبلاً تنها در شهر کابل فعالیت داشت، فعلاً چهار شفاخانه فعال است. به همین شکل در دیگر ولایت ها هم تعداد شفاخانه ها به دلیل نداشتن تمویل کننده ها و نیود بودجه کافی کم شده است."

در هشت ماه اخیر بیست و دو هزار و ۲۱۳ معتاد مرد و زن در افغانستان تداوی شده اند.

آقای هژیر میگوید که در هشت ماه اخیر بیست و دو هزار و ۲۱۳ معتاد در افغانستان تداوی شده که از این میان، بیش از بیست هزار تن آن مردان و بیش از یک هزار تن آنان نیز زنان معتاد به مواد مخدر بوده اند.

بر بنیاد معلومات وزارت صحت عامه حکومت طالبان، در حال حاضر چهار هزار معتاد در ۴۴ مرکز بستری اند، اما آخرین ارقام ارایه شده از سوی حکومت قبلی در ماه ثور سال گذشته شمسی نشان می داد که ۸۸ مرکز تداوی معتادان ظرفیت بستری کردن حدود چهار هزار تن را داشت.

بسته شدن شفاخانه ها و کلینیک های تداوی معتادین در افغانستان٬ معتادان را نا امید ساخته است
بسته شدن شفاخانه ها و کلینیک های تداوی معتادین در افغانستان٬ معتادان را نا امید ساخته است


مسوولان برخی از مراکز ترک اعتیاد ادامه قطع کمک ها در بخش تداوی معتادان را نگران کننده میدانند و با توجه به مشکلات صحی و اجتماعی اعتیاد، خواهان از سرگیری این کمک ها اند.

داکتر شایسته حکیم مسوول مرکز تداوی زنان و اطفال معتاد میگوید، مشکلات مالی سبب شده که خدمات داخل بستر آنان از بیش از یک صد معتاد، به کمتر از پنجاه معتاد کاهش یابد:

" قرار دادی ها نیست، پول و معاش کارمندان نیست، همه اینها مشکلاتی است که گریبان گیر مراکز شده است. در کنار آن با صاحبان خانه در بخش کرایه و برق خانه با مشکل رو به رو اند که در مجموع سبب بسته شدن مراکز ترک اعتیاد شده است."

در کنار سایر نهادهای کمک کننده خارجی در بخش تداوی معتادان، ایالات متحده امریکا از سال ۲۰۱۳ تا سال ۲۰۲۰ میلادی همه ساله با کمک ۹.۹ میلیون دالر، بیش از هشتاد مرکز تداوی معتادان را تمویل می کرد، اما این مقدار در سال ۲۰۲۱ به یک میلیون دالر کاهش یافت.

به تازه گی وزارت خارجه امریکا گفته است که کمک های آنان در بخش تداوی معتادان و مبارزه با مواد مخدر بگونه مستقیم به حکومت طالبان داده نمیشود، بلکه این کمک ها٬ به واسطه موسسات و اداره های سازمان ملل متحد در افغانستان به مصرف می‌رسد.

XS
SM
MD
LG