لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۱

واکنش شماری از زنان به حجاب اجباری: ما زنان بیست سال قبل نیستیم


آرشیف - شماری از زنان معترض در شهر کابل
آرشیف - شماری از زنان معترض در شهر کابل

پس از اعلام فرمان حکومت طالبان در پیوند به اجباری شدن حجاب زنان در افغانستان و واکنش‌های جهانی در پیوند به این فرمان، شماری از زنان افغان نیز به این تصمیم طالبان واکنش تند نشان دادند.

شماری از این زنان با فرستادن پیام‌هایی به رادیو آزادی گفته اند که حجاب اجباری را قبول ندارند: "من انسانم صاحب اختیار و دارای حقوق انسانی و بشری «نه به حجاب اجباری»"

"پذیرفتن دین جبر نیست، حجاب اجباری نوع تعرض در انتخاب و سلیقه فرد است ما هیچگاه اجازه نمی‌دهیم کسی به انتخاب یا پوشش ما حرمت شکنی کند."

شماری از فعالان حقوق زن نیز می‌گویند که طالبان نسبت به بیست سال پیش هیچ تغییر نکرده اند.

زهره نایبی، یکی از آنان گفت: "پیام من به طالبان اینست که شما همان طالبان بیست سال قبل هستید، اما ما زنان بیست سال قبل نیستیم ، شما دیگر محدودیت‌ها را وضع نکنید و زنان افغانستان به عقب بر نمی‌گردند."

این زنان افغان از جامعۀ جهانی می‌خواهند که هرچه زودتر وارد عمل شده و محدودیت‌هایی را که حکومت طالبان بر زنان وضع کرده اند، برطرف سازد.

این در حالیست که ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در یک فرمان تازه از وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان خواسته تا حجاب را بر زنان به گونهٔ اجباری اعمال کند و تا حد امکان زنان باید در خانه باشند.

رهبر طالبان روز شنبه (۱۷ ثور) با صدور فرمانی گفت که زنان در مکان‌های عمومی چهره‌های شانرا پنهان کنند و بدون نیاز از خانه بیرون نشوند. در فرمان آمده که در صورت تخلف، مسئول خانواده مجازات خواهد شد.

محمد محق: اگر قرآن مجید مبنا قرار بگیرد موضوع لباس پوشیدن با آزادی‌هایی همراه است

این فرمان با واکنش‌های در داخل و خارج از کشور روبه‌رو شد. حتی دیدبان حقوق بشر از کشورهای حامی حقوق زنان خواسته است تا در پیوند به این تصمیم طالبان نشست اضطراری برگزار کنند.

از سوی دیگر محمد محق اسلام شناس و محقق مسایل دین می‌گوید که حجابی که طالبان می‌گویند مبنای قرانی ندارد: " اگر قرآن مجید مبنا قرار بگیرد موضوع لباس پوشیدن با آزادی‌هایی همراه است و حتی قرآن در مورد اینکه سر، دست و ساق پای زن‌ها پوشیده شود، چیزی نگفته است. وضع کدام قوانین و بعداً مجازات اصل قرانی ندارد."

او افزود که این چنین تأکید‌ها بیشتر جنبه سیاسی دارد و طالبان این گونه موردها را بیشتر برای تحکیم نفوذ و سیطرۀ خود بر جامعه و وسیله قرار دادن برای سرکوب اعمال می‌کنند.

رادیو آزادی تلاش کرد دیدگاه مسئولان حکومت طالبان را در این باره داشته باشد، اما پاسخی دریافت نکرد.

طالبان پیش از این نیز محدودیت‌هایی را بر کار، آموزش و فعالیت‌های اجتماعی زنان وضع کرده اند که با واکنش‌های گستردۀ داخلی و بیرونی مواجه شده بود.

مرتبط

XS
SM
MD
LG