سازمان ملل متحد با توجه به سطح بلند فقر و نیازمندی افغانستان به کمک های اقتصادی هشدار داده و گفته است که ملیون ها تن از اطفال و زنان در این کشور با سرنوشت نامعلومی رو به رو اند.
رئیس دفتر هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل متحد ( اوچا) در افغانستان در پیامی به این موضوع اشاره کرده و خواستار کمک های بیشتر برای نیازمندان گردیده است.
ایزابیل موسارد کارلسن رئیس این اداره در صفحهٔ تیوتر خود نوشته است:
« سطح نیازمندی های بشری در افغانستان بلندتر از نگرانی است، میلیون ها زن، حتی نمیتوانند یک وعده غذای درست تهیه کنند و حتی با سرنوشت نامعلوم رو به رو اند. همه کسانی که از اثر سیلاب ها، خشکسالی، جنگ، تبعیض و یا مشکلات اقتصادی متضرر شده اند٬ به حمایت دوامدار و ثابت نیاز دارند.
سازمان ملل متحد: ملیون ها زن و طفل حتی نمیتوانند یک وعده غذا برای خود تهیه کنند
در حال حاضر در بسیاری از شهر های افغانستان تعداد افراد فقیر در نتیجه بیکاری و وضعیت دشوار اقتصادی افزایش یافته است. سبحانالله باشندهٔ ولایت ننگرهار است.او میگوید:
« مردم نان از کجا کنند، کار و روزگار نیست، به هر نوع کمک نیاز داریم، آب آشامیدنی هم نداریم.»
این در حالی است که افزون بر بحران اقتصادی موجود در افغانستان، به تازهگی بارانهای شدید و سرازیر شدن سیلاب ها در تقریبا ۲۰ ولایت نیز به مردم آسیب های جانی و مالی فراوان وارد کرده است.
ضیاءالدین ۵۰ ساله باشندهٔ ولایت بادغیس از گزند سیلاب های اخیر در امان نمانده است٬ او میگوید، سرازیر شدن سیلاب در این ولایت خانه و زمین زراعتیاش را به گونهٔ کامل تخریب کرده و او حالا به کمک های فوری نیاز دارد.
« من در زندگی چنین حالت را ندیده بودم، این گونه سیلابهای شدید، همین دیروز زمین و هر چیزی دیگری که داشتم، زیر سیلاب شد.»
وزارت دولت در امور حوادث طبیعی حکومت طالبان گفته است که از ثر سیلاب ها تاکنون ۲۹ نفر کشته و ۳۰ تن زخم برداشته اند.
بر اساس برخی از تخمین ها٬ دو هزار هکتار زمینهای زراعتی نیز از اثر جاری شدن سیلاب ها٬ تخریب شده است.
بحران بشری و اقتصادی در افغانستان پس از تسلط طالبان به قدرت افزایش یافته و بخش اعظم مردم این کشور در پرتگاه نا امیدی قرار گرفته اند. طوری که سازمان ملل متحد میگوید بیشتر از نیمی از مردم این کشور زیر خط فقر به سر می برند.
در جریان چندین ماه گذشته نهاد های خیریه بین المللی و برخی از کشور ها به شمول هند٬ ترکیه٬ ازبکستان کمک های غذایی را در اختیار افغانستان قرار داده اند اما رکود اقتصادی و گسترش دامنه فقر افغانستان را بیشتر از هر زمان دیگری به دریافت کمک های فوری بشری محتاج ساخته است.