برخی از مهاجران افغان در ایران میگویند که ویدیوهای آزار و اذیت مهاجران از سوی ایرانیان آنان را هراسان ساخته و از ترس گشت و گذار کرده نمیتوانند.
محمد امین یک افغان است که از کابل به منظور کار به تهران رفته. هر چند پاسپورت و ویزا دارد، اما میگوید که با دیدن ویدیوهایی آزار و اذیت هموطنانش در ایران هراسان است و زیاد از خانه بیرون نمیرود.
محمد امین که به دلیل بیکاری و شرایط سخت اقتصادی افغانستان را ترک کرده، خاطرۀ زیاد خوش از ایران ندارد: "مردم ایران با مردم افغانستان هیچ رویۀ درست ندارند، حتی اگر جایی بخاطر گرفتن چیزی بروی همرایت درست گپ نمیزنند و میگویند که تو افغان استی، مهاجر استی و اینجا چه میکنی؟ این حرفها را میزنند تا افغانها دلسرد شوند و به وطن خود بروند."
سلیمان عزیزی از دیگر مهاجران در ایران است که به گونۀ قانونی به این کشور رفته تجربۀ متفاوتی دارد.
آقای عزیزی میگوید که ویدیوهای اخیر در پیوند به لت و کوب مهاجران افغانستان در ایران تاثیر منفی بر کار و زندگی او نگذاشته و او هر روز بدون هراس به کار و زندگی خود میرسد: "هیچ نوع ترسی نه از طرف صاحب کار و موقعیت زندگی ما برای ما ایجاد نشده است. همینجا آزادانه به کار میرویم و بیرون برای خرید میرویم."
به گفتۀ آقای عزیز، برخورد خشن با برخی مهاجران که ویدیوهای آن در سانههای اجتماعی به نشر رسیده، بیشتر در برخی مناطق مشهد صورت گرفته است.
از سوی دیگر سفارت ایران در کابل در واکنش به ویدیوهای نشر شده میگوید که این ویدیوها به هدف تخریب روابط دوستانۀ ایران و افغانستان نشر میشود.
در اعلامیه این سفارت که به روز یکشنبه به نشر رسیده، آمده است، ویدیوهای نشر شده در فضای مجازی که آزار و اذیت شهروندان افغانستان را در ایران نشان میدهند، هدفمند و برنامه ریزی شده پخش شده اند تا در نتیجه آن روابط این دو کشور را به هم خورد.
اعلامیه افزوده است، سیاست کلی ایران نسبت به افغانستان و شهروندان آن بر اصل حسن همجواری و رعایت احترام متقابل استوار است و نیز خبرهای رفتار بد نیروهای مرزی ایران را با شهروندان افغانستان رد میکند.
این در حالیست که ویدیوهای نشر شده از آزار و اذیت مهاجران افغان در ایران با واکنشهای زیادی در داخل و بیرون افغانستان مواجه شده است.
در این ویدیوها دیده میشود که شهروندان ایران به شمول برخی افراد با یونیفورم خاص نظامی به لت و کوب و آزار و اذیت مهاجران افغانستان میپردازند.