برنامه جهانی غذا از بحران بشری و نبود مصونیت غذایی بخش بزرگی از مردم در افغانستان هشدار داده است.
این نهاد در گزارش تحقیقی تازهاش که دیروز (۹ حمل) در صفحه اینترنتیاش نشر کرد، گفته است که ۲۳ میلیون شهروند افغانستان مصونیت غذایی ندارند و بحران در حال عمیقتر شدن است.
این سروی در ماه فبروری امسال صورت گرفته و نتیجه آن نشان میدهد که وضعیت غذایی در افغانستان به صورت دوامدار به سوی خرابی روان است.
در ادامه گفته شده که ۹۵ درصد مردم افغانستان به مواد غذایی کافی دسترسی ندارند و میزان درآمد و فرصتهای کاری هم در حال کاهش است.
ادامه این وضعیت بیشتر روی خانوادههای تاثیر منفی گذاشته که اعضایشان معیوب و یا هم نان آور شان زنان استند.
شماری از زنان در این سروی گفته اند، تنها همان مقدار غذا میخورند که زنده بمانند.
برنامه جهانی غذا تخمین میکند که در سال ۲۰۲۲ نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان (حدود ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن) با کمبود مواد غذایی روبهرو خواهند شد.
به گفتۀ این نهاد، در حال حاضر تمامی ۳۴ ولایت افغانستان با بحران جدی و عدم مصونیت غذایی روبهرو شده اند.
برنامه جهانی غذا در حالی نتیجه تحقیق تازهاش را در مورد افغانستان نشر کرده که قرار است فردا (پنجشنبه، ۱۱ حمل) نشست بینالمللی در مورد بحران بشری افغانستان برگزار شود.
در این نشست که از سوی سازمان ملل متحد، بریتانیا، جرمنی و قطر به صورت مشترک میزبانی می شود، نمایندههای کشورها و نهادهای مدد رسانی و اعضای جامعه مدنی افغانستان اشتراک خواهند کرد.
برگزار کنندههای نشست فردا انتظار دارند که کشورها و نهادهای تمویل کننده، کمکهای ۴.۴ میلیارد دالری با افغانستان را در فرصت زود جمع آوری کنند.
در عین حال، سازمان جهانی صحت هم نشستی را در مورد اولویتهای صحی در افغانستان در قطر برگزار میکند.
در این نشست، نمایندههای اداره حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، قطر، افغانستان و چند نهاد دیگر مددرسانی اشتراک میکنند.
پر خوانندهترینها
۱