سازمان عفو بینالملل میگوید منصرف شدن طالبان از بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه دختران بر زندگی آیندۀ آنها تاثیر میکند.
شماری از دختران به این سازمان گفته اند که عقب نشینی طالبان از وعده های شان آنها را سخت دل شکسته و مایوس ساخته است.
مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم در اکثریت مناطق افغانستان بعد از برگشت طالبان به قدرت در بیش از هفت ماه گذشته مسدود بود.
با آغاز سال تعلیمی جدید در سوم حمل که این دختران به مکتبهای خود برگشتند مقامات طالبان به آنها گفتند که به خانههای خود برگردند و این مکاتب تا امر ثانی که یونیفورم مطابق شریعت و فرهنگ افغانی برای آنها ساخته میشود مسدود خواهند ماند.
یمینی میشرا مسئول بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بینالملل میگوید ممانعت از آموزش دختران بازسازی اجتماعی و رشد اقتصادی افغانستان را سخت متاثر خواهد ساخت. وی گفت که اشاره طالبان به شریعت و سنتهای افغانی یک بهانۀ کهنه آنها برای انکار از حق آموزش و کار دختران و زنان است.
خانم میشرا تاکید میکند که این تصمیم طالبان هرگز قابل توجیه نیست و نقض آشکار حق آموزش است که زندگی میلیونها دختر را متاثر میسازد.
طالبان در دور اول زمامداری خود نیز زنان و دختران را با تفسیر خود از شریعت و رواجهای افغانی از کار و آموزش منع کرده بودند.
خانم میشرا از جامعۀ جهانی خواست که در گفتگو با طالبان حقوق زنان و دختران را خط قرمز قرار دهد.
وی افزود که طالبان باید هر چه زودتر به دختران اجازه دهند که به مکتبهای خود برگردند، از روش "تبعیض آمیز" خود دیگر دست بکشند و از بهانههای "نفرت انگیز" استفاده نکنند.