لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۰ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۲

با کاهش کمک‌های خارجی تعداد ليلیه‌ های معتادان نیز در افغانستان کمتر شده است


آرشیف- شماری از افراد معتاد به مواد مخدر
آرشیف- شماری از افراد معتاد به مواد مخدر

یک شلتر یا ليلیه در کابل به عرضه خدمات به معتادان ادامه می‌دهد و آنان را به ترک اعتیاد آماده می‌سازد.

عبدالله در کمتر از چهار سال سه بار مواد مخدر را ترک کرده، اما به دلیل دسترسی آسان به مواد مخدر در کابل و به سبب تشویق فروشندگان مواد مخدر، برای بار چهارم معتاد شده است.

عبدالله و عظیم‌الدین که از سه ماه به اینسو خود شان را به یک شلتر يا ليلیه معتادان در کابل معرفی کرده اند، می‌گویند، همین شلتر سبب شده که در کنار نجات از سردی هوا و آزار و اذیت در جامعه، روی هم رفته برای ترک اعتیاد آماده شوند: "در اینجا داکتران حضور دارند و برای ما در رابطه به ضررهای دخانیات و مواد مخدر معلومات می‌دهند، ما به رهنمودهای آنان عمل می‌کنیم و موادی که نزد ما است آن را به دور می اندازیم. در اینجا برای ما نان و هر چیزی که نیاز داشته باشیم می‌دهند، اگر این شلتر نمی‌بود، مردم در بیرون ما را آزار و اذیت می‌کردند. "

" اگر همین شلتر نمی بود، امسال بیست – سی نفر تلفات داشتیم. ما چندین نفر را دیدیم که مریض بودند، من خود مریض شدم که بسیار حالتم خراب بود، حال فیصدی مواد را کم کردیم، معتادان همینجا فیصدی مواد را تا پنجاه فیصد کم می‌سازند و خود را بستر می‌سازند."

شلتر محل نگهداری معتادان مواد مخدر است که معتادان بر علاوه سپری کردن شب و روز در آن، برای آنان در رابطه به اضرار مواد مخدر و ترک تدریجی اعتیاد معلومات داده می‌شود.

این شلتر که در یک گوشه شهر کابل فعالیت دارد، مسئولان آن در صحبت با رادیو آزادی می‌گویند که با قطع کمک‌های خارجی در بخش تداوی معتادان، امکانات مالی و تخنیکی آنان نیز کم‌تر شده است.

محمد امان روفی مسئول برنامه‌های ساحوی مرکز نجات می‌گوید، با امکانات دست داشته شان تلاش می‌کنند تا دسترسی معتادان به مواد مخدر را کمتر سازند و جهت جلوگیری از گسترش امراض ساری در میان معتادان بی سرپناه، برای معتادان زرقی سرنج نیز توزیع می‌کنند: "تغییر سلوک و ترک اعتیاد را برای شان آموزش می‌دهیم و به همراه شان مشوره‌های خاصی می‌داشته باشیم. بعضی کسانی که مشکل شدید است، برای آن‌ها برنامه داریم و به بعضی مراکز دیگر انتقال شان می‌دهیم، مثلاً ما مرکز هزار بستر ابن سینا را داریم و همچنان در جنگلک بالای این‌ها کار می‌کنند و برای ترک اعتیاد آنان را ۴۵ روز در داخل بستر نگهداری می‌کنند. "

تا اواخر سال ۱۳۹۹ شمسی چندین شلتر معتادان مواد مخدر در کابل و چند شهر بزرگ افغانستان فعالیت داشت، اما با کاهش و سپس قطع کامل کمک‌ها با بخش تداوی معتادان، اکثریت این شلترها نیز فعالیت های شان را متوقف کردند.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG