جنرال کنت فرانک مکنزی رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده امریکا بار دیگر نگرانی خود را در مورد رشد و توسعه داعش در افغانستان و حملات گسترده آن در تابستان آینده ابراز کرد.
آقای مکنزی ناوقت روز جمعه در یک نشست خبری آنلاین با خبرنگاران در وزارت دفاع امریکا به شکستاندن زندانها توسط طالبان در زمان اشغال افغانستان اشاره کرد و گفت که کوتهفکری طالبان باعث تقویت داعش شده و به آنان انرژی و توانایی جدیدی داده است.
این فرمانده امریکایی اما با بیان اینکه حملات داعش در افغانستان افزایش خواهد یافت، گفت ارزیابی او نشان میدهد که طالبان در برابر آنان گامهایی خواهند برداشت: "من فکر میکنم طالبان برای مهار داعش تلاش خواهند کرد. جالب است ببینیم آیا آنان این کار را میکنند یا نه، زیرا داعش هدف سختی است. تعداد آنان بیشتر از گذشته است. شما میدانید که این برای طالبان یک چالش خواهد بود. اگرچه ارزیابی من نشان میدهد که طالبان تلاش خواهند کرد تا با تمام قدرت علیه داعش وارد عمل شوند."
ارقام فرماندهی مرکزی ایالات متحده نشان میدهد که شاخه خراسان داعش همین اکنون بیش از چهار هزار جنگجو در افغانستان دارد.
اما حکومت طالبان میگوید، داعش حضور فزیکی در افغانستان ندارد و فعالیت آن به صفر نزدیک شده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی میگوید: "عملیات استخباراتی هنوز برای یافتن بقایای داعش ادامه دارد. تلاش برای پاک کردن این پدیده از خاک افغانستان جریان دارد، این نگرانی که مقامهای امریکا دارند را ما رد میکنیم. نکته اصلی این است که چنین اضطرابها و نگرانیها میتواند طاقت فرسا باشد."
علاوه بر داعش، القاعده تهدید دیگری برای امنیت ملی افغانستان شمرده میشود.
اگرچه جنرال کنت فرانک مکنزی رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده، حضور القاعده در افغانستان را کوچک و پراکنده توصیف کرد، اما افزود پیوندهای خانوادگی و سنتی القاعده با طالبان، جنگیدن با این گروه را برای طالبان دشوار کرده است.
رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده میگوید که آنان از نزدیک طالبان را زیر نظر دارند تا ببینند آنها چه اقدامی میتوانند علیه القاعده انجام دهند.
در رابطه به فعالیتهای القاعده در افغانستان، حکومت طالبان گفته است که جنگجویان این گروه اکنون در این کشور حضور ندارند و بر اساس توافقی که با امریکا در دوحه به دست آمده است، مسیر طالبان و القاعده جدا است.
چیزی که ایالات متحده، شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا آنرا مورد قبول نمیدانند.