بس مینه یکی از اعضای خانوادههای است که قربانی جنگ ۲۰ساله افغانستان اند.
کسی که همین جنگها شوهرش را از او گرفته و حال سرپرست خانواده و مسئول نگهداری چهار فرزندش است.
نابسامانیها او را ناگزیر کرد از ننگرهار به کابل مهاجر شود اما اینجا هم چرخ زندهگیاش به خوبی نمیچرخد.
بس مینه میگوید شب و روزهایی را هم سپری میکند که اولادهایش گرسنه میخوابند: "یک نفر به من تلفون کرد که بیا قالین بشور وقتیکه رفتم دروازه را بسته کرد و گفت برگرد، برگشتم فرزندانم تمام روز را گرسنه گذشتاندند."
تنها امید این خانواده نادار کمکهای بشردوستانه جهانی است، آنچه نگرانیها از احتمال کاهش آن افزایش یافته.
فیلیپو گراندی کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان که به کابل سفر کرده است به تازهگی به خبرگزاری رویترز گفته است وضعیت شکننده بشری در افغانستان نباید فراموش شود چرا که به گفته او بحران جاری در اوکراین جمع آوری کمک به افغانستان را دشوار کرده است.
آقای گراندی افزود، توجه تمام جهان به جنگی که در اوکراین است متمرکز شده: "فکر میکنم مهم است که این پیام را منتقل کنم که اگر دیگر جاها به توجه سیاسی و منابع ضرورت دارند، مخصوصاً افغانستان نباید فراموش شود."
در همین حال، دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد میگوید، قرار است در دو هفته آینده نشست بینالمللی بخاطر جلب کمکهای بشردوستانه به افغانستان برگزار شود.
رامز الکباروف مسئول این اداره دیروز سهشنبه با نشر اعلامیهای گفت، این نشست به تاریخ ۳۱ ماه مارچ با میزبانی سازمان ملل متحد، بریتانیا، قطر و ترکیه برگزار خواهد شد.
او هدف از برگزاری این نشست را جلب کمکها به ۲۳ میلیون افغانان که با فقر و گرسنگی روبرو هستند در سال ۲۰۲۲ گفته است.
سازمان ملل متحد درخواست جمع آوری ۴.۴ میلیارد دالر کمک را برای افغانستان کرده که به گفتۀ این سازمان تا حال تنها ۱۳ فیصد آن جمع آوری شده.
در همین حال فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نگران است که ممکن این بار علاقمندی کشورهای اشتراک کننده برای کمک به افغانستان در مقایسه با نشست پیشین که برای کمکهای بشردوستانه به افغانستان در سپتمبر سال پیش برگزار شد، کمتر باشد.
پس از بازگشت طالبان به افغانستان جامعۀ جهانی در نشست ماه سپتمبر در ژینو بیش از یک میلیادر دالر کمک به افغانستان تعهد کرد.
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که آمار رسمی سازمان ملل متحد نشان میدهد ۹۵ درصد افغانان اکنون مواد غذایی بسنده ندارند.
با توجه به بحران جاری در افغانستان، سازمان ملل متحد از جامعه جهانی خواسته است تا به کمکهای خود به افغانان نیازمند برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی ادامه دهد.